Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Au fost PUBLICATE NOTELE la cele două probe, română și matematică

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Au fost PUBLICATE NOTELE la cele două probe, română și matematică

Un articol de: B1.ro - 25 Iun 2019, 11:55
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Au fost PUBLICATE NOTELE la cele două probe, română și matematică Eveniment

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Gata, emoțiile au luat sfârșit. Notele elevilor la Evaluarea Națională 2019 au fost afișate marți, 25 iunie 2019.

VEZI AICI NOTELE DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Elevii nemulțumiți de rezultatele la Evaluare Națională 2019 pot depune contestații în aceeași zi între orele 14.00 și 20.00, la școala unde au susținut examenul. HotNews.ro va transmite cele mai relevante informații despre rezultatele la evaluarea națională 2019 imediat ce acestea vor fi disponibile pe site-ul evaluare.edu.ro.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Pe baza notelor obținute la evaluare națională 2019, absolvenții vor intra la liceu. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională 2019 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere. La Evaluarea Naţională 2019 s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire. Candidații care depun contestații la rezultatele la Evaluare Națională 2019 completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali al acestuia.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă. Metodologia arată că, în procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și sunt semnate de aceștia.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Notele de la Evaluare Națională sunt afișate pe site-ul evaluare.edu.ro și la școlile unde elevii au susținut examenul. Contestațiile vor fi depuse tot la școala unde au susținut examenul în aceeași zi, pe 25 iunie. Calendarul de examen arată că vor fi depuse contestații între orele 14.00 și 20.00. 

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala