Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rezultatele la bacalaureatul de toamnă, dezastru cu repetiție

Rezultatele la bacalaureatul de toamnă, dezastru cu repetiție

Un articol de: B1 TV - 02 Sep 2012, 18:52
Rezultatele la bacalaureatul de toamnă, dezastru cu repetiție Foto: agenda.ro Eveniment
La nivel naţional, rata de promovare la sesiunea de toamnă este de 24,27 %. În Bucureşti au luat examenul doar 18 la suta dintre candidati. Înainte de contestaţii, cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţele Gorj şi Suceava, iar cele mai slabe în Ialomiţa şi Argeş. Aproximativ trei din patru elevi nu au reuşit să treacă nici de această dată examenul de maturitate.

Cele mai multe dintre notele de trecere, care s-au înregistrat au fost de 6 şi 7 şi nicio notă de 10.

În Bucureşti au luat examenul doar 18,52 la suta din candidati. Rezultatele sunt asemanatoare cu cele de anul trecut, cand doar 18% dintre candidati au fost declaraţi admisi.

Într-unul din cele trei centre de examinare din Pitești, doar 15 elevi au luat bac-ul. Cei care au făcut-o s-au manifestat zgomotos. Tinerii nu sunt prea decişi ce vor să facă de acum încolo. Un elev a trăit ghinionul vieții: a picat la doar două sutimi distanţă, cu 5,98.

Cei care nu au reușit, adică majoritatea, nici nu s-au arătat prea afectați.

Şi la Galaţi doar 19,29% dintre candidaţi au reuşit să ia examenul. Lacrimile de fericire s-au văzut mai ales în ochii părinţilor, dar şi al celor care au promovat examenul.

Contestaţiile care se pot depune astăzi, până la ora 20, vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, se va face miercuri, 5 septembrie.

Dezastru cu repetiţie la bacalaureatul de toamna
Embed: