Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Risc uriaş de rupere a digului la Baraolt. Raed Arafat: Oamenii refuză să plece din case, nu înţeleg că se pot transforma în victime (VIDEO)

Risc uriaş de rupere a digului la Baraolt. Raed Arafat: Oamenii refuză să plece din case, nu înţeleg că se pot transforma în victime (VIDEO)

Un articol de: - 15 Mar 2018, 10:00
Eveniment

Inundaţiile provoacă mari probleme în ţară! Localnicii din satul Căpeni din judeţul Covasna au fost nevoiţi să îşi abandoneze casele din cauza inundaţiilor. Trei oameni care erau imobilizaţi la pat au fost transportaţi direct la spital. Şi în judeţul Braşov, opt oameni, printre care şi un copil au fost surpinşi de o viitură pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra.

Iar situaţia ar putea deveni mult mai grea în Covasna! Digul de Baraolt prezintă un risc serios de a se rupe, deşi apele sunt în scădere. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,

Raed Arafat, a afirmat că în ciuda avertismentelor autorităţilor, oamenii de aici refuză să îşi părăsească casele şi riscă enorm să se transforme în victime dacă digul va ceda.

"În zona Baraolt există în continuare riscul de rupere a digului, se fac evaluări la acest moment. Apa este în scădere, dar riscul nu este eliminat. Cu greu s-a reuşit pe parcursul nopţii evacuarea unei părţi mici din populaţie. Foarte mulţi au preferat să rămână în zona de risc şi nu înţeleg că dacă se rupe digul se pot transforma în victime", a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă va fi luată decizia evacuării forţate a oamenilor, Arafat a spus că o astfel de hotărâre ar trebui luată în comitetul local sau judeţean şi că toată lumea este "ezitantă" să ia astfel de decizii, chiar dacă DSU a recomandat evacuarea forţată.

Intervenţie la limită şi în judeţul Braşov. Şapte adulţi şi un copil au fost surprinşi de ape pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra. Oamenii au ramas izolaţi în timp ce se aflau cu cele aproximativ o mie de oi în zona respectivă. Pompierii au intervenit cu patru bărci de salvare pentru a-i scoate pe cei opt din mijlocul apelor învolburate.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   inundatii,   Raed Arafat,   Stiri Baraolt