Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Robert Gîrleanu, unul dintre cei mai căutaţi infractori români, a fost găsit mort la Chișinău (VIDEO)

Robert Gîrleanu, unul dintre cei mai căutaţi infractori români, a fost găsit mort la Chișinău (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 03 Oct 2016, 08:41
Robert Gîrleanu, unul dintre cei mai căutaţi infractori români, a fost găsit mort la Chișinău (VIDEO) Foto: adevarul.ro Eveniment

Unul dintre cei mai căutaţi infractori români a fost găsit mort la Chişinău. Robert Gîrleanu, autorul unui triplu asasinat în urmă cu 16 ani, a murit într-un spital din Capitala Moldovei, în urma unei grave afecțiuni la plămâni, informează B1 TV.

Robert Gîrleanu a dispărut în luna mai a anului trecut chiar în ziua în care a fost condamnat la închisoare pe viaţă, de către un judecător de la Tribunalul Iași. De atunci figura şi pe listele Europolului, însă nu a fost de găsit. Basarabean de origine, având dublă cetățnie, moldoveană și română, Robert Gîrleanu și-a găsit sfârșitul într-un spital de boli pulmonare, din Chișinău.

În decembrie 2000, asasinul a furat o maşină, împreună cu doi prieteni, pe care i-a omorât ulterior. Asasinul l-a ucis şi pe un martor la crime, a cărui singură vină a fost de a se fi aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Potrivit anchetatorilor, după ce i-a împuşcat pe hoţii de maşini, cu care nu s-ar fi înţeles ce parte îi revine fiecăruia, Robert Gârleanu le-a dus pe victime la aproximativ 20 de kilometri de Chişinău, într-o pădure, unde a săpat o groapă, a dat foc cadavrelor şi apoi a acoperit totul. Cadavrele au fost descoperite de-abia după 8 ani.

Gîrleanu a stat în arest preventiv o perioadă însă anul trecut cu două luni înainte de a se da sentinţa a fost eliberat sub control judiciar. O perioadă, acesta s-a prezentat periodic la Poliţia din Iaşi, însă a dispărut pe 27 mai, chiar în ziua în care poliţiştii au primit mandatul de executare şi s-au dus să-l ridice de acasă.

Robert Gîrleanu, unul dintre cei mai căutaţi infractori români, a fost găsit mort la Chișinău

Citeşte mai multe despre:   gasit mort,   Chisinau