Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Robert Turcescu nu va fi pus sub acuzare. Procurorul general: Nu s-au constatat infracţiuni (VIDEO)

Robert Turcescu nu va fi pus sub acuzare. Procurorul general: Nu s-au constatat infracţiuni (VIDEO)

Un articol de: - 02 Oct 2014, 09:12
Robert Turcescu nu va fi pus sub acuzare. Procurorul general: Nu s-au constatat infracţiuni (VIDEO) Eveniment

Robert Turcescu nu va fi pus sub acuzare în urma autodenunţului său că ar fi fost ofițer acoperit al Direcției Generale de Informații a Apărării.

Anunţul a fost făcut joi dimineață de procurorul general al României, Tiberiu Niţu, informează B1 TV.

„În ceea ce priveşte decizia privind declaraţiile jurnalistului (Robert Turcescu, n.r.), nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracţiuni", a spus Niţu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat dacă în cazul sesizării parlamentarilor Ilie Năstase şi Mădălin Voicu, pe acelaşi subiect, a fost luată vreo decizie, procurorul general a spus că în acest caz nu a fost făcută o plângere, ci i s-a cerut să analizeze situaţia şi să apere siguranţa naţională.

"O decizie faţă de sesizarea domnilor nu e de luat. Domnii m-au sesizat ş m-au rugat să am grijă să veghez ca siguranţa naţională să fie apărată şi să analizez situaţia creată. Nu au făcut o plângere şi nu mi-au cerut nimic. Pur şi simplu, în calitate de parlamentari, mi-au solicitat să verific şi să apăr siguranţa naţională", a adăugat Tiberiu Niţu.

Acesta a precizat la 23 septembrie că Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofițer acoperit. El a mai spus că va comunica dacă va fi luată o decizie privind o eventuală anchetă pentru o infracţiune.

„Noi suntem obligați, ca magistrați, să declarăm dacă am fost ofițeri de securitate sau nu. Despre situația lui Robert Turcescu am aflat tot din presă. Situația este pe rol la secția de urmărire penală, Parchetul s-ar putea autosesiza. Evaluăm situația. Eu personal nu am competența de a mă pronunța, dar nu am apreciat a fi o încălcare a codului deontologic”, a spus Tiberiu Nițu.

Robert Turcescu a anunțat la 21 septembrie, pe blogul său, că a fost locotenent-colonel sub acoperire, publicând şi o serie de documente în acest sens.

Da, am fost lt-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu îl trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugați-vă pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor”, a postat jurnalistul pe blog.

Robert Turcescu nu va fi pus sub acuzare de Parchet


Citeşte mai multe despre:   Robert Turcescu,   Parchetul General