Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un român a stat aproape patru luni într-o închisoare din Austria, deși era nevinovat: ”Mi-am spus că asta e, mă duc cu ei, dau o declaraţie, lămuresc lucrurile şi în câteva ore termin...”

Un român a stat aproape patru luni într-o închisoare din Austria, deși era nevinovat: ”Mi-am spus că asta e, mă duc cu ei, dau o declaraţie, lămuresc lucrurile şi în câteva ore termin...”

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Mai 2019, 10:37
Un român a stat aproape patru luni într-o închisoare din Austria, deși era nevinovat: ”Mi-am spus că asta e, mă duc cu ei, dau o declaraţie, lămuresc lucrurile şi în câteva ore termin...” Foto: Pixabay.com Eveniment

Un român a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), deşi era complet nevinovat, scrie Adevărul, după ce autoritățile judiciare austriece au ignorat luni de zile martorii şi probele aduse de român care îi demonstrau nevinovăţia, dar şi faptul că abia se putea deplasa, deoarece suferise o intervenţie chirurgicală la un călcâi.

ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE MIHAI CONSTANTINESCU! INIMA S-A OPRIT! ULTIMELE IMAGINI SUNT CUMPLITE

Este vorba despre Andrei B. (30 de ani) din Tecuci, care a absolvit Facultatea de Drept. El a petrecut aproape patru luni într-o închisoare austriacă, până când autoritățile au stabilit că este complet nevinovat. El fusese arestat chiar din România, pe 18 aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare - sub acuzația că a făcut parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri pe teritoriul austriac.

BOMBĂ ÎN ROMÂNIA! ELODIA, GĂSITĂ ÎN CONGELATORUL LUI CIOACĂ!? LA ASTA NU SE AȘTEPTA NIMENI

Deși românul a susținut în repetate rânduri că se afla în România atunci când au fost comise spargerile, tot n-a scăpat de închisoare. Bărbatul a fost arestat în urma unei confuzii, după ce a fost identificat într-o fotografie de către un hoţ, membru al unei bande care spărgea maşini în Austria. Ulterior, hoţul a recunoscut că se înşelase în privinţa lui Andrei, însă declaraţia lui nu a mai fost luată în considerare la acel moment.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

DESPĂRȚIRE DUREROSĂ ÎN LUMEA MUZICII! INFORMAȚIA DESPRE BENONE SINULESCU A FOST CONFIRMATĂ! IMAGINI SFÂȘIETOARE

„Iniţial, am crezut că e vorba de o greşeală, cum s-a  mai întâmplat. În loc să meargă la vecinul, vin la mine. Numai că în cazul ăsta nu era vorba de nicio greşeală. Pe mandat era numele meu. M-au întrebat din prima: «spune-ne unde sunt lucrurile furate?». Le-am spus că nu ştiu nimic de niciun furt. Mi-am spus că asta e, mă duc cu ei, dau o declaraţie, lămuresc lucrurile şi în câteva ore termin. De unde, toată treaba asta a durat 122 de zile, nu mi-am închipuit niciodată că se va ajunge la aşa ceva.

Nu au ţinut cont de nimic. Au intrat în forţă, au crezut că o să opunem rezistenţă, pe tatăl meu l-au bruscat, i-au pus cătuşele. Cu siguranţă poliţiştii au verificat înainte unde se duc, ştiau că nu o să fie probleme, dar totuşi au acţionat aşa.

Totul a fost prea brusc. Am fost ridicat de parcă eram unul dintre cei mai periculoşi infractori. Le-am cerut să mă lase să probez că nu sunt vinovat de acuzaţiile care mi se aduc, dar nu au vrut să audă nimic. Le-am cerut să mă plaseze în arest la domiciliu, ca să văd şi eu concret ce acuzaţii mi se aduc şi să pot demonstra că nu am legătură cu nimic din toatea astea, dar nici nu au stat să se uite”, a povestit Andrei pentru Adevărul.

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Stiri Tecuci