Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment TOŢI românii trebuie să știe asta: Au plecat cu o mașină DACIA în SIBERIA și au PĂŢIT... (FOTO, VIDEO)

TOŢI românii trebuie să știe asta: Au plecat cu o mașină DACIA în SIBERIA și au PĂŢIT... (FOTO, VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 08:33
TOŢI românii trebuie să știe asta: Au plecat cu o mașină DACIA în SIBERIA și au PĂŢIT... (FOTO, VIDEO) Eveniment

Doi români din Satu-Mare au pornit într-o expediţie mai puţin obişnuită. La volanul unui autoturism Dacia, Attila și Norbert Bertici, tată şi fiu, au parcurs, în două săptămâni, aproape 13.000 de kilometri, până în îndepărtata Siberie.
Ei au vrut să refacă astfel traseul bunicului care a evadat dintr-un lagăr din Siberia și a venit până în România, pe jos, pe parcusul a doi ani și jumătate.

Cei doi au urmat traseul bunicului, respectiv străbunicului lor, care a evadat din lagărul din Vladivostok și a venit pe jos spre ţară, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează digi24.ro. Bucuria celor doi, când au ajuns în orașul siberian de pe malul Oceanului Pacific, a fost imensă. 

"A fost un drum foarte greu, cu mașina nu prea am avut probleme, dar este obositor să... în 14 zile aproape 13.000 de kilometri", a spus Attila Bertici.

(Foto: Hello Siberia "Satu Mare - Vladivostok" / Facebook)

De când au plecat în expediţie, cei doi au ținut un jurnal online unde familia şi prietenii au putut urmări imagini şi impresii de pe traseu.

Temerarii au avut parte atât de șosele bune, cât și de drumuri de piatră. Au înfruntat vânturi puternice, dar și temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius. De toate acestea vor avea parte și pe drumul de întoarcere, pe care îl vor parcurge, însă, pe un alt traseu.

Cei doi români vor ajunge acasă în preajma sărbătorilor. 
Expediția, care va însuma 30.000 de kilometri, îi va costa nu mai puţin de 12.000 de euro.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

(Sursa video: Hello Siberia "Satu Mare - Vladivostok" / Facebook)
 


 

Citeşte mai multe despre:   Satu-Mare,   Siberia,   Dacia,   Vladivostok