Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Ministerul Afacerilor Externe a repatriat 190 români din Roma, Italia, miercuri

CORONAVIRUS | Ministerul Afacerilor Externe a repatriat 190 români din Roma, Italia, miercuri

Un articol de: Irina Mina - 25 Mar 2020, 20:16
Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor au colaborat pentru repatrierea a 190 cetățeni români din Roma, miercuri.

Cetățenii români au fost repatriați din cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom, potrivit unui comunicat de presă.

În plus, autoritățile din România recomandă evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și revenirea în țară a celor care sunt plecați, cât mai repede posibil.

În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în țară 190 cetățeni români.

Cetățenii români au fost repatriați din Roma, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom.

Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, se precizeză în comunicatul transmis de MAE.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 452.000 de cazuri la nivel global, peste 113.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 20.400 de oameni.

România a ajuns la 906 de cazuri de COVID-19, cu 114 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 18 pacienți, dintre care 8 sunt în stare gravă.

Dintre cele 906 de cazuri, 86 au fost declarate vindecate și externate, 53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași. Din nefericire, alte 14 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.061 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citeşte mai multe despre:   Roma,   Italia,   coronavirus