Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România, ACOPERITĂ de NĂMEȚI! Meteorologii anunță intensificări ale vântului și ninsori viscolite în 11 județe (FOTO)

România, ACOPERITĂ de NĂMEȚI! Meteorologii anunță intensificări ale vântului și ninsori viscolite în 11 județe (FOTO)

Un articol de: - 11 Ian 2017, 09:24
Foto: Click Eveniment

UPDATE: Meteorologii au emis un nou cod galben de intensificări ale vântului și ninsori local viscolite, valabil pentru miercuri, orele 13.00 - 23.00.

”În intervalul menţionat va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură, iar spre seară şi la începutul nopţii şi în sudul Dobrogei. În Dobrogea, estul Munteniei, sudul şi centrul Moldovei vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.”, a transmis ANM.

Foto:meteoromania.ro

De asemenea, în vigoare mai este un cod galben de vreme deosebit de rece și ger noaptea, valabil pentru întreaga țară în intervalul 11 ianuarie, ora 13.00 – 12 ianuarie, ora 10.00.

”În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative”, a mai anunțat ANM.

Foto:meteoromania.ro

UPDATE: ANM a ridicat atenționarea de cod portocaliu de viscol, care a fost valabilă pentru pentru județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea. În vigoare mai există un cod galben de vreme deosebit de rece și de ger noaptea, care a intrat în vigoare pe zece ianuarie și este valabil până pe 12 ianuarie, ora 10.00, pentru întreaga țară.

UPDATE: Codul portocaliu de viscol a fost prelungit până miercuri, la ora 21.00.

Meteorologii au menținut avertizarea cod portocaliu de viscol pentru județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea, dar Constanța și Tulcea au scăpat de avertizarea de viscol și polei.

De asemenea, se menține atenționarea cod galben de vreme deosebit de rece și ger noaptea.

Codul galben de ninsori moderate cantitativ şi local viscolite este valabil în perioada în ziua de 11 ianuarie, între orele 08.00 - 21.00. În acest interval, ”aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada”, anunță ANM.

Tot pe 11 ianuarie, de data aceasta între orele 08.00 - 15.00 viscolul puternic va afecta județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău și Vrancea. Aici, viteza vântului va atinge chiar și 80 de km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

Foto:meteoromania.ro

În paralel, este valabil și un cod galben de vreme deosebit de rece și de ger noaptea, care a intrat în vigoare pe zece ianuarie și este valabil până pe 12 ianuarie, ora 10.00, pentru întreaga țară.

”În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative”, avertizează ANM.

Foto:meteoromania.ro

Citeşte mai multe despre:   ANM,   meteo,   meteorologi,   vreme,   cod galben,   cod portocaliu,   ger,   viscol,   ninsoare,   zapada,   vant puternic