Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România ar fi decis să reducă numărul studenților basarabeni care vin în țară, deoarece se teme că aceștia sunt RACOLAȚI de serviciile secrete rusești!

România ar fi decis să reducă numărul studenților basarabeni care vin în țară, deoarece se teme că aceștia sunt RACOLAȚI de serviciile secrete rusești!

Un articol de: - 02 Mai 2017, 12:50
România ar fi decis să reducă numărul studenților basarabeni care vin în țară, deoarece se teme că aceștia sunt RACOLAȚI de serviciile secrete rusești! Eveniment

România pare să își fi modificat substanțial politica față de Republica Moldova, de teama spionilor infiltrați de Federația Rusă la noi în țară! Cel puțin acest lucru reiese dintr-un comunicat al Ligii Studenților din Iași, în care se precizează că această poziție a fost exprimată de oficiali din Ministerul Educației Naționale din România!

“În cadrul discuţiilor purtate de reprezentanţii MEN cu cei ai Ligii Studenţilor s-a insinuat ideea că numărul tinerilor basarabeni care vin în ţară trebuie redus, pentru că dintre ei serviciile de informaţii ruseşti racolează agenţi şi că România trebuie să renunţe la politica ei de deschidere faţă de Basarabia (în urma alegerii lui Igor Donon ca preşedinte) şi că nu merită efortul de consolidare a flancului estic al NATO şi al Uniunii Europene prin susţinerea identităţii naţionale româneşti în Basarabia.

Liga Studenţilor condamnă ferm aceste idei anti-naţionale care periclitează de fapt securitatea ţării noastre şi atrage atenţia totodată asupra faptului ca o parte din elita politică de la Bucureşti este prelucrată informativ de către agenţii de influenţă ai Rusiei, se arată în comunicatul Ligii Studenților.

Nu este exclus ca dintre aceşti tineri basarabeni serviciile ruseşti să recruteze agenţi, cunoscut fiind faptul că serviciile de informaţii externe ale tuturor statelor recrutează propriii studenţi sau studenţii altor state care merg la studii în străinătate, având mobilitate crescută şi disponibilitate spre a colabora, pe fondul lipsurilor financiare cu care se confruntă studenţii şi al nemulţumirii faţă de propriul stat din care au plecat.

Însă, puterea de influenţă a unor astfel de agenţi de influenţă a Rusiei ar deveni nesemnificativă şi chiar vădită opiniei publice dacă Statul Român ar susţine real identitatea românească în Basarabia şi dacă instituţiile noastre nu i-ar mai discrimina şi descuraja pe tinerii basarabeni.

Pentru a limita numărul de posibili agenţi dintr-un grup determinat, nicidecum nu reduci numeric grupul respectiv (în acest caz prin limitarea accesului tinerilor basarabeni la studii în România), ci aplici o hârtie de turnesol: consolidarea identităţii româneşti”, se mai arată în poziția exprimată de Liga Studenților.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citiți aici integral poziția Ligii Strudenților din Iași despre acest subiect

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova