Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România are atât de puțini turiști străini încât nu poate fi vizată de teroriști, susțin turoperatorii

România are atât de puțini turiști străini încât nu poate fi vizată de teroriști, susțin turoperatorii

Un articol de: - 20 Iul 2012, 16:20
România are atât de puțini turiști străini încât nu poate fi vizată de teroriști, susțin turoperatorii Foto: evz.ro Eveniment
Numărul mic de turişti străini poate reprezenta un avantaj pentru România deoarece riscul unui atentat terorist este redus, susțin reprezentanţii turoperatorilor. Potrivit acestora, imaginea României este suficient de proastă astfel încât nu va reuşi să atragă turiştii care ar renunţa la Bulgaria după atentatul de la Burgas, relatează Mediafax.

"Sperăm că România nu se află în vizorul teroriştilor, unul dintre motive fiind tocmai faptul că numărul de turişti străini este redus în ţara noastră", a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), pentru sursa citată.

Cel puţin şapte persoane au murit și alte 32 au fost rănite după ce un autobuz cu turişti israelieni a explodat miercuri după-amiază pe aeroportul din Burgas.

Oficialul FPTR est de părere că evenimentul din Bulgaria demonstrează că orice ţară poate fi ținta unor atentate teroriste.

"Este rău că nu avem turişti străini şi ni-i dorim, dar de data asta a fost bine, pentru că la noi, teroriştii nu ar fi avut pe cine să atace", a continuat Răducan.

Dragoş Anastasiu, Proprietarul Eurolines, care reprezintă în România interesele grupului TUI, crede că orice eveniment de acest fel crează o mişcare în conştiinţa turiştilor străini, în special în cazul israelienilor.

"O primă posibilitate este ca ei să restrângă plecările în străinătate. Noi avem maxim 20.000 de turişti israelieni în toată ţara, tot anul, deci nu pierdem foarte mult. Cifrele noastre sunt prea mici ca să conteze. Problema este că cei din străinătate spun că România şi Bulgaria sunt cam tot pe acolo, deci nu putem profita de evenimentul din Bulgaria. Noi şi bulgarii suntem băgaţi în aceeaşi oală", a precizat Anastasiu.

Potrivit acestuia, imaginea României este atât de proastă în străinătate încât litoralul României nu poate fi considerat alternativă pentru străinii care renunţă la destinațiile din Bulgaria.

Pe de altă parte, Răducan de la FPTR spune că românii vor alege în continuare litoralul bulgăresc, deoarece nu se consideră vizaţi direct de terorism iar Bulgaria este încă percepută ca o ţară sigură.

"Nu putem estima efectele asupra fluxului de turişti din România. Autocarul cu atentatul a fost la aeroport, iar românii nu merg cu avionul în Bulgaria", a declarat Sorin Văduvoiu, directorul agenţiei de turism Perfect Tours.

Și el şi-a exprimat îndoiala că atentatul din Bulgaria va fi un motiv pentru care turiştii străini ar alege România.