Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România are nevoie de 43 de caravane mobile pentru vaccinare. Gheorghiță: Sunt județe unde sunt identificate și pregătite, sunt județe unde încă se pregătesc și sunt în curs de echipare

România are nevoie de 43 de caravane mobile pentru vaccinare. Gheorghiță: Sunt județe unde sunt identificate și pregătite, sunt județe unde încă se pregătesc și sunt în curs de echipare

Un articol de: Maria Zărnescu - 12 Ian 2021, 16:20
România are nevoie de 43 de caravane mobile pentru vaccinare. Gheorghiță: Sunt județe unde sunt identificate și pregătite, sunt județe unde încă se pregătesc și sunt în curs de echipare scumc.ro Eveniment

În România vor fi necesare aproximativ 43 de caravane mobile pentru vaccinare anti-COVID. Acestea urmează să deservează persoanele care doresc să se vaccineze, din zonele în care nu există puncte medicale precum dispensare sau alte spații în care s-ar putea amenaja centrele pentru imunizarea populației.

La nivel național, pentru cea de-a doua etapă de vaccinare vor fi necesare 43 de caravane, iar potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, există deja județe în România în care ele au fost deja pregătite, în timp ce în alte zone sunt în curs de operaționalizare.

Sunt județe unde sunt identificate și pregătite, sunt județe unde încă se pregătesc și sunt în curs de echipare. La nivel național sunt aproximativ 42-43 de caravante mobile necesare.

Este un efort inter-ministerial, pe de-o parte din logicstica Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și inclusiv autoritățile locale, care au, unele dintre ele, la nivelul fiecărui județ disponibile acest tip de caravante mobile.

Necesarul acesta de 42-43 de caravane mobile a fost decis în urma consultărilor pe care le-am avut cu fiecare județ în parte și în funcție de specificul geografic al fiecărui județ”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, în timpul conferinței de presă de marți.

 

Citeşte mai multe despre:   valeriu gheorghita