Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România are printre cei mai puțini absolvenți de științe exacte din Uniunea Europeană

România are printre cei mai puțini absolvenți de științe exacte din Uniunea Europeană

Un articol de: - 03 Iul 2016, 15:35
România are printre cei mai puțini absolvenți de științe exacte din Uniunea Europeană Foto: presalert.ro Eveniment

Ponderea absolvenților de științe exacte, matematică și calculatoare, din România este de doar 5,8%, ceea ce ar reprezenta un număr de aproximativ 8.900 de licențiați. Media Uniunii Europene este de 10,8%, iar procente mai slabe au Belgia cu 5,5% și Bulgaria cu 5%.

Pe primele locuri, conform datelor citate de ZF, se află Marea Britanie cu 16,8% licențiați în știinte exacte, urmată de de Malta cu 15,8% și Germania cu 14,45%.

Absolvenții facultăților de matematică și informatîcă sunt de altfel cei mai căutați și bine plătiți pe piața muncii din cauza deficitului major de programatori din România.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

În 2014, din totalul celor 153.500 de absolvenţi de facultate din România, peste 40% au studiat ştiinţe sociale, afaceri şi drept, peste 21% sunt ingineri, aproape 15% sunt absolvenţi în domeniul sanitar, 8,6% în ştiinţe umaniste şi arte, 5,8% - ştiinţe, matematică şi calculatoare şi 1,9% - educaţie.

Citeşte mai multe despre:   matematica