Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România este colorată în verde pentru prima dată pe harta epidemiologică europeană: Răspândirea generalizată a virusului, în scădere

România este colorată în verde pentru prima dată pe harta epidemiologică europeană: Răspândirea generalizată a virusului, în scădere

Un articol de: Elena Stanciu - 11 Iun 2021, 10:32
România este colorată în verde pentru prima dată pe harta epidemiologică europeană: Răspândirea generalizată a virusului, în scădere Foto: PIxabay Eveniment

Pentru prima dată, România este colorată în verde pe harta epidemiologică europeană, publicată de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC). Astfel, situația epidemiologică din țara noastră este considerată puțin îngrijorătoare, conform datelor prezentate de ECDC, și citate de G4 Media

 

România, inclusă în categoria statelor în care situația epidemiologică este considerată puțin îngrijorătoare

 

Clasificarea României în această categorie a fost făcută în funcție de rata incidenței cazurilor de COVID-19, care este mai mică de 25 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, și de rata de pozitivare a testelor, care a scăzut sub 4%.

Alte 12 state se află alături de România în această categorie. Potrivit ECDC, în aceste țări, răspândirea generalizată a virusului este în scădere iar riscul reprezentat de pandemie pentru populație este diminuat.

 

Recomandări pentru perioada în care are loc Campionatul European de fotbal

 

În același document, specialiștii ECDC fac și o serie de recomandări cu privire la perioada următoare, în care, în mai multe state europene au loc meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal.

În raport se precizează că indiferent de situația epidemiologică din fiecare stat, organizarea de evenimente la care participă un număr foarte mare de oameni implică un risc de răspândire a coronavirusului.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Astfel, se recomandă ca accesul pe stadioane să se facă doar cu o dovadă a vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test negativ pentru COVID-19. De asemenea, dacă pe stadion este permis accesul spectatorilor până la 50% din capacitate, aceștia trebuie să poarte mască de protecție.

„Pentru țările gazdă, supravegherea, identificarea cazurilor, urmărirea contactelor și carantina contactelor rămân elementele-cheie pentru monitorizarea situației epidemiologice și prevenirea unui val de cazuri după eveniment”, se mai arată în raportul ECDC.

Foto: ecdc.europa.eu

 

Citeşte mai multe despre:   ECDC,   coronavirus,   COVID-19