Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eurovision 2018: România nu s-a calificat în finală. Semifinală cu scandal. Cine merge mai departe (VIDEO)

Eurovision 2018: România nu s-a calificat în finală. Semifinală cu scandal. Cine merge mai departe (VIDEO)

Un articol de: - 11 Mai 2018, 07:26
Eurovision 2018: România nu s-a calificat în finală. Semifinală cu scandal. Cine merge mai departe (VIDEO) Eveniment

România a ratat calificarea în finala Eurovision 2018.
Reprezentanţii noştri, trupa The Humans, a ratat calificarea, după ce a interpretat melodia "Goodbye" în cea de-a doua semifinală a competiţiei, care a avut loc joi seară, la Lisabona. 

În schimb, reprezentanţii Republicii Moldova, membrii trupei DoReDoS, s-au calificat cu melodia "My Lucky Day".
În finală s-au mai calificat Serbia, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda.

România a intrat în competiţie pe poziţia a doua, în prima parte a semifinalei, care a fost deschisă de reprezentatul Norvegiei, Alexander Rybak, cu piesa "That's How You Write A Song". Rybak a câştigat ediţia din 2009 a concursului Eurovision, în care a reprezentat Norvegia cu melodia "Fairytale".

Reprezentanta Sloveniei, Lea Sirk, a părut că s-a confruntat cu o defecţiune tehnică pe scenă, în timp ce interpreta melodia "Hvala, ne!", când ar fi rămas fără muzică. 
„Muzica, vă rog, oamenilor!", a spus artista, după care a continuat adresându-se publicului: "Ajutaţi-ne, haideţi!", îndemnând mulţimea din faţa scenei să cânte refrenul piesei. Momentul ar fi făcut, însă, parte din spectacol. Ideea delegaţiei Sloveniei a stârnit confuzie în reţelele de socializare, unele voci criticând farsa, iar altele amuzându-se de această surpriză, scrie news.ro.

Lista finaliştilor după etapa de joi seară a concursului a fost decisă de fanii din cele 18 ţări repartizate în cea de-a doua semifinală şi cei din Itala, Franţa şi Germania (în proporţie de 50%) şi de juriile de specialitate din 20 de ţări (în proporţie de 50%).

După prima semifinală Eurovision 2018, s-au calificat: Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda şi Irlanda. 
Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate, alături de ţara gazdă, Portugalia, direct în finală.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs, până în acest an, au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).  

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai.

Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Eurovision 2018,   The Humans