Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România exportă banane cu sâmburi şi a început cultivarea castraveţilor africani

România exportă banane cu sâmburi şi a început cultivarea castraveţilor africani

Un articol de: - 17 Feb 2011, 13:10
România exportă banane cu sâmburi şi a început cultivarea castraveţilor africani Eveniment

Agricultura României se reprofilează, dacă ar fi să avem în vedere datele privind exporturile de anul trecut. Astfel, ţara noastră a exportat în 2010 peste 2.000 de tone de banane, în timp ce exportul de tomate a însumat doar puţin peste 200 de tone, potrivit incont.ro.

În schimb am stat mai bine la pepeni, produs din care am exportat 1.200 de tone. Cât priveşte alte produse exotice, România a mai exportat anul trecut curmale şi smochine, e drept în cantitate redusă: 64 de tone.

Majoritatea bananelor exportate nu au fost cultivate în România, firmele importând acest produs din America de Sud pentru a-l revinde la un preţ mai mare în Europa. Totuşi, mai mulţi producători români au început să cultive "Banana Nordului", un sortiment care nu seamănă cu bananele obişnuite, având sâmburi, dar  are acelaşi gust cu acestea.

La capitolul curiozităţi trebuie spus şi faptul că în ultima vreme agricultorii români au început să cultive diverse soiuri din Africa. Cele mai cunoscute sunt castraveţii africani şi cartoful dulce, adus tocmai din Africa de Sud.

Citeşte mai multe despre:   agricultura,   Africa