Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unii privesc în trecut, iar alţii în viitor. Cum arată clipul de centenar al Finlandei, comparativul cu filmul propagandistic al Guvernului Dăncilă (VIDEO)

Unii privesc în trecut, iar alţii în viitor. Cum arată clipul de centenar al Finlandei, comparativul cu filmul propagandistic al Guvernului Dăncilă (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 23:55
Unii privesc în trecut, iar alţii în viitor. Cum arată clipul de centenar al Finlandei, comparativul cu filmul propagandistic al Guvernului Dăncilă (VIDEO) Eveniment

Nu doar România îşi sărbătoreşte centenarul în 2018. Mai multe ţări europene, printre care Lituania şi Letonia, împlinesc anul acesta 100 de ani de existenţă.
Şi finlandezii au motive de sătbătoare, dar, comparativ cu românii, nu fac filme de propagandă pentru a-şi promova Centenarul.

Ei par să fi înţeles, pentru clipul lor de Centenar, ce valori trebuie scoase în evidenţă şi ce îi defineşte cel mai bine ca naţiune, în timp ce filmul dat publicităţii joi de Guvernul PSD-ALDE poate fi considerat fără probleme un film de propagandă care aminteşte de anii negri ai comunismului.

Finlandezii au un mesaj clar: toată atenţia lorse îndreaptă spre construirea unui viitor mai bun.

"Speră în imposibil. Am mai reuşit înainte. Într-o ţară a frigului am construit o casă care îşi împarte bunurile cu toţi. Nimeni nu e singur. Vom avea grijă de fiecare dintre noi. Pentru totdeauna. Păşeşte în viitor. Înţelepciunea te va însoţi mereu. Crede în imposibil, îndrăzneşte să visezi, visează măreţ, visează mai mult. Împreună construim o nouă zi de mâine", se arată în clipul de Centenar al Finlandei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

(Sursa video: SuomiFinland100 / Youtube)

În schimb, Guvernul Dăncilă prezintă România drept "țara nemuritorului Dracula și a albastrului de Voroneț", "o insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci și romani".

"România, un picior de plai, o gură de rai - o descriere dintr-o baladă profundă cât istoria, o expresie ca un colier cu nestemate, pentru o țară pe care Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o Grădina Maicii Domnului", se arată în clipul Guvernului de la Bucureşti.
Se mai vorbește în film despre personalitățile ”atinse de geniu”: Brâncuși, Eminescu, Cioran, Eliade, Enescu (Mai multe detalii AICI).
 Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Finlanda,   Centenar