Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România implicată în proiectul construcției unei armate europene alături de Germania și Cehia: O brigadă de militari români va fi incorporată în armata germană

România implicată în proiectul construcției unei armate europene alături de Germania și Cehia: O brigadă de militari români va fi incorporată în armata germană

Un articol de: - 23 Mai 2017, 13:31
România implicată în proiectul construcției unei armate europene alături de Germania și Cehia: O brigadă de militari români va fi incorporată în armata germană Eveniment

Revista Foreign Policy a publicat un amplu material despre ambițiosul proiect al realizării unei armate unice europene, afirmând că în acest an Germania alături de România și Cehia au făcut un pas important în vederea creerei acestei armate.

Proiectul privind crearea unui armate europene pare fantezist şi reprezintă chiar o "sperietoare" pentru unele state membre UE. Dacă o parte a statelor din blocul comunitar consideră necesară înfiinţarea unei forţe comune de apărare, în scopul ridicării poziţiei Europei în lume, adversarii acestei idei, cu Marea Britanie în frunte, exprimă îngrijorări cu privire la apariţia unei potenţiale structuri militare rivale NATO, citează Adevărul din articolul Foreign Policy.

Concret, pasul realizat de cele trei țări a fost ca România și Cehia să își integreze câte o brigadă în armata germană. Din partea României a fost trimisă Brigada Mecanizată 81 „General Grigore Bălan“, care este dislocată în garnizoana Bistriţa și se va alătura în următoarele luni Diviziei Forţelor de Răspuns Rapid a Bundeswehr.

România și Cehia nu fac însă decât să urmeze o inițiativă deja aplicată de Olanda care a trimis în trecut două brigăzi pentru a se integra în cadrul armatei germane.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat în trecut în mod repetat ideea unei armate europene, care a fost adeseori ignorată de liderii UE. 

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana,   Germania,   Cehia,   NATO,   militari