Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europene

România în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europene

Un articol de: - 14 Dec 2017, 20:13
România în Spațiu Schengen în 2018? Semnale puternice privind aderarea venite de la vârful politicii europene Eveniment

România și Bulgaria au șanse imense ca anul viitor să își deplinească obiectivul pentru care au lupta încă de la aderea la Uniunea Europeană, și anume să fie acceptate în Spațiul Schengen.

Un semnal puternic privind îndeplinirea acestui obiectiv l-a dat Gianni Pittella, liderului grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European, care a îndemnat Uniunea Europeană să respecte promisiunile făcute României și Bulgariei.

Politicianul a precizat că România e pregătită să adere în Spațiul Schengen pentru eforturile depuse și realizările din domeniile-cheie.

România şi Bulgaria "sunt pregătite" să adere la Spaţiul Schengen şi trebuie admise cât mai curând posibil, dar Croaţia va putea adera "când va îndeplini criteriile tehnice", a declarat miercuri, în şedinţa plenară a Parlamentului European, Gianni Pittela, liderul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, conform agenţiei de presă ANSA.

Liderul socialist argumentează efectele benefice ale aderării la Schengen a României și Bulgariei prin faptul că accesul la spaţiul de liberă circulaţie ar putea "stimula economia europeană, facilitând accesul la unele dintre cele mai mari porturi din sudul Europei", şi fiind o reacţie adecvată la "populismul naţional"


 

Citeşte mai multe despre:   Schengen,   aderare