Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România, lăudată în presa britanică de Ziua Independenței: 18 lucruri fascinante despre țara noastră

România, lăudată în presa britanică de Ziua Independenței: 18 lucruri fascinante despre țara noastră

Un articol de: - 11 Mai 2017, 13:36
România, lăudată în presa britanică de Ziua Independenței: 18 lucruri fascinante despre țara noastră Foto: telegraph.co.uk Eveniment

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat miercuri un articol intitulat "18 lucruri fascinante pe care nu le știați despre România", în care țara noastră este prezentată într-o lumină foarte bună.

Pentru a marca 140 de ani de la câștigarea Independenței României, publicația britanică a oferit spre surprinderea tuturor detalii despre cele mai reprezentative atracții ce pot fi găsite pe teritoiul nostru.

În capul listei este prezentată clădirea Palatul Parlamentului, prezentat ca a doua cea mai mare clădire din lume. Jurnaliștii britanici prezintă detalii construcției precum perioada constucției și decorațiunile somptuoase din interior.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Traseul Transfăgărășan este numit "cel mai frumos drum din lume" și o operă extraordinară de inginerie: o porțiune de asfalt împachetată cu tuneluri, viaducte și poduri, care îţi cer abilităţi extraordinare de şoferie la înălţime.

Un alt lucru pe care britanicii l-au găsit fascinant despre România este plăcerea de a bea a locuitorilor. România ocupă locul 5 în lume la consumul de alcool, după Belarus, Rusia, R. Moldova şi Lituania.

Locul patru este ocupat de zimbrii, animale aflate în pragul extincției. Totodată aceștia sunt și cele mai mari mamifere din Europa.  

România este numită "Adevărata casă a lui Borat", filmul lui Sacha Baron Cohen fiind filmat în satul Glod.

Librăria Cărturești Carusel din București este prezentat ca fiind una dintre cele mai frumoase clădiri de acest gen din lume.

Reţeaua de internet 4G stîrneşte invidia mapamondului. Rapiditatea serviciului de internet din țara noastră este de asemeni lăudată ca fiind una dintre cele mai bune din lume.

Rețeaua de cale ferată este următoare pe listă, aceasta fiind trecută ca fiind la fel de impresionantă. Rețeaua feroviară de 22.298 km a României este a 15-a cea mai extinsă din lume, deși ocupă locul 81 din lume ca mărime, respectiv suprafața totală.

Jurnaliștii britanici trec Arcul de Triumf ca un bun înlocuitor al celui de la Paris. "Pe cine interesează Parisul? Bucureştiul îl are pe al său", notează The Telegraph.

Portretul în stâncă al lui Decebal, de la Porţile de Fier este prezentat ca o replică a muntelui Rushmore.

Brașovul și Râșnovul este comparat cu Los Angelesul pentru notarea numelui pe coline.

Locul unde s-a născut cafeaua bună. Francesco Illy, fondatorul companiei italiene de prăjire a cafelei este amintit, acesta fiind de fapt născut la Timișoara.

Topul continuă cu Cel mai mare steag din lume, Recordurile ciudate realizate la noi în țară, Inventatori şi Invenţii celebre, Bisericile spectaculoase precum Voroneț și Săpânța și Cimitirul vesel tot de la Săpânța.