Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România lucrului bine făcut e undeva între „țara arde și baba se piaptănă” și „în tot rău-i un bine”: Norocul nostru în criza imigranților este că avem o imagine foarte proastă

România lucrului bine făcut e undeva între „țara arde și baba se piaptănă” și „în tot rău-i un bine”: Norocul nostru în criza imigranților este că avem o imagine foarte proastă

Un articol de: - 15 Sep 2015, 12:47
Foto: tion.ro Eveniment

O adevărată criză s-a năpustit asupra Europei de când mii de imigranți traversează Marea Mediterană în speranța unei vieți mai bune. Luni, la Bruxelles, în cadrul Consiliului JAI, s-au dezbătut teme importante despre problema imigranților, printre care și cotele obligatorii impuse de Merkel și Junker.

În toată această avalanșă, doar președintele Klaus Iohannis pare puțin spre deloc afectat de problemele Europei. În stilul său ardelenesc, luni, șeful statului a avut o conferință de presă despre...începerea anului școlar. Șeful statului a transmis elevilor, părinților și cadrelor didactice un an școlar cât se poate de bun, cu rezultate frumoase și cu multe reușite.

Cât despre refugiați, “este posibilă o consultare a Parlamentului, dar nu este uzuală”pentru că, subliniază șeful statului, “migranții nu vor în România și nu e cazul să intrăm într-o logică a panicării”. (Detalii AICI)

“Europa arde și Klaus Iohannis se piaptănă, la asta m-am gândit când am auzit că șeful statului își începe conferința de presă cu urări de nou an școlar. Un subiect surpriză în ziua în care spațiul Schengen a decedat și 20.000 de refugiați musulmani sunt la 30 de kilometri de granița României”, scrie jurnalistul Mălin Bot într-un editorial pentru EVZ.

Este o situație periculoasă pentru România. În condițiile în care premierul ungar a anunțat că din data de 15 septemrbie orice persoană care va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestată, refugiații s-ar putea îndrepta către țara noastră.

“Spre norocul nostru, România nu este încă o țintă pentru miile de familii care au invadat Europa. Interesant este că momentan ne salvează tocmai imaginea proastă a României în exterior”, conchide Mălin Bot.

 

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati
 
Loading...