Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România mizeră: 4,8 milioane de români sunt afectați de sărăcie, dintre care 1,4 milioane sunt copii

România mizeră: 4,8 milioane de români sunt afectați de sărăcie, dintre care 1,4 milioane sunt copii

Un articol de: - 01 Iul 2015, 18:23
România mizeră: 4,8 milioane de români sunt afectați de sărăcie, dintre care 1,4 milioane sunt copii Foto: maranatharomania.ro Eveniment

Aproape 4,8 milioane de români sunt afectați de sărăcie, dintre care 1,4 milioane sunt copii, iar 687.000 de persoane cu dizabilități nu beneficiază de servicii de specialitate, potrivit unui raport al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), informează Mediafax.

"Într-o ţară în care 4,8 milioane de cetăţeni sunt afectaţi de sărăcie, din care 1,4 milioane de copii, şi unde peste 687.000 de persoane cu dizabilităţi nu au acces la servicii de specialitate, a venit momentul să facem ceva concret", a spus Doru Buzducea, preşedintele CNASR.

Același studiu relevă faptul că unul din doi copii din mediul rural trăiește în sărăcie. Raportul mai arată că 20% dintre cei mai bogați români câștigă de  6,6 ori mai mult decât 20 la sută dintre cei mai săraci români. 

De asemenea, 33% dintre copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani suferă de privare materială, ceea ce înseamnă că îşi permit nici măcar şase din următoarele nouă lucruri: chiria, căldura în casă, ipoteca, să mânânce carne în mod regulat, să meargă în vacanţă, să aibă televizor, maşină de spălat, telefon sau să facă faţă unor cheltuieli neaşteptate.

Și situația educație este critică în România, astfel că încă există copii care nu au mers niciodată la școală.

Citeşte mai multe despre:   saracie,   saracie,   copii