Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România oferă gratuit Ucrainei combinezoane, măşti de protecţie şi viziere

România oferă gratuit Ucrainei combinezoane, măşti de protecţie şi viziere

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Apr 2021, 19:26
România oferă gratuit Ucrainei combinezoane, măşti de protecţie şi viziere Foto: Pixabay Eveniment

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre ce prevede că România va acorda Ucrainei, cu titlu gratuit, mai multe produse şi echipamente medicale. Este vorba despre combinezoane, măşti chirurgicale, măşti FFP2 şi FFP3 şi viziere. De asemenea, CNSU a aprobat majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare.

 

Ajutor pentru Ucraina în contextul pandemiei de coronavirus

 

Potrivit Hotărârii nr. 23 a CNSU, „Se aprobă acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa nr. 1:

Cantitățile prevăzute la alin. (1) sunt alocate din stocurile de urgență medicală, constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei.

Se aprobă majorarea stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare, conform prevederilor anexei nr. 2:


Astfel, România va oferi Ucrainei 50.000 de combinezoane, 500.000 de măşti chirurgicale, 25.000 de măşti FFP2, 25.000 de măşti FFP3 şi 10.000 de viziere.

A fost aprobată astfel și majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare, fiind vorba despre aceleaşi cantităţi.Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

Tot astăzi, CNSU a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantina la revenirea în România.

Citeşte mai multe despre:   donatie,   Ucraina,   echipamente medicale,   masti de protectie,   CNSU