Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România, pe lista țărilor care îngrijorează Europa, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus

România, pe lista țărilor care îngrijorează Europa, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus

Un articol de: Beatris Ionita - 19 Iul 2020, 10:13
România, pe lista țărilor care îngrijorează Europa, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus Foto: Hepta - Visum / Ilja C. Hendel / VISUM Eveniment

România bate record după record, în fiecare zi la numărul de infectări cu coronavirus, iar situația devine alarmantă pentru celelalte țări din Uniunea Europeană.


"Curba epidemiei din România este îngrijorătoare, deoarece în fiecare zi apare un nou număr record de infectați: 889 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. În acest timp, Guvernul de la București ia în calcul reintroducerea măsurilor restrictive", scrie publicația huffingtonpost.it/.

O situație mai puțin gravă, dar pe care Uniunea Europeană o ține sub control este înregistrată în celalate țări balcanice: 389 de cazuri în Serbia, 298 în Bulgaria, 253 în Bosnia.

State precum Spania și Franța, care au fost grav afectate de primul val al pandemiei, și care, acum, sunt cât de cât stăpâni pe situație, se tem că ar putea fi copleșite de un nou val epidemic.

Francezi sunt atât de îngrijorați, încât nu exclud reînchiderea frontierelor, ca măsură de încetinire a răspândirii virusului.

Guvernul spaniol recunoaște că relaxarea măsurilor de protecție și renunțarea la izolarea la domiciliu ar putea avea efecte catastrofale asupra sănătății oamenilor.

 Datele Ministerului Sănătății din Madrid vorbesc despre un nou număr record de cazuri înregistrate într-o zi, cel mai mare număr începând cu 8 mai, cu 628 de infecții în ultimele 24 de ore, jumătate dintre ele în Aragon și în Cataluña.

 

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

 

România ajunge pe lista neagră, din cauza numărului tot mai mare de infectări cu coronavirus

 

 

 Tot mai multe state condiționează intrarea românilor pe teritoriile lor, de teama infectărilor cu coronavirus.

Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria interzic accesul românilor sau impun restricții.

Cel mai recent, Ungaria a schimbat regulile de intrare pe teritoriul său. Chiar din 15 iulie, România a fost inclusă în așa-numita zonă galbenă. Asta înseamnă că românii sunt testați obligatoriu la punctul de trecere a frontierei. Cetățenilor care prezintă simptome nu li se permite intrarea în țară, iar cei care nu prezintă simptome intră obligatoriu în carantină, fie instituționalizată, fie la domiciliu (auto-izolare) în Ungaria (dacă există posibilitatea), fiind luați în evidențele autorităților sanitare ungare.

Tot din 15 iulie, autoritățile elene condiționează intrarea pe teritoriul Greciei de prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de trei zile, plus formularul electronic.

Românii care vor să ajungă în Austria trebuie să prezinte un certificat medical, în limba engleză sau germană, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile. În absența acestui certificat, cetățenii români vor trebui să intre în autoizolare timp de 14 zile.

În schimb, Finlanda a interzis complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români, cu excepția celor care au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ de acolo.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   Spania