Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ROMÂNIA, în TOPUL erorilor militare din perioada 1915-1916 (VIDEO)

ROMÂNIA, în TOPUL erorilor militare din perioada 1915-1916 (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 07 Noi 2018, 14:21
ROMÂNIA, în TOPUL erorilor militare din perioada 1915-1916 (VIDEO)     Eveniment

Intrarea României în Primul Război Mondial apare într-un top al celor mai mari greșeli militare din timpul conflagrației, într-un material video publicat pe Youtube.

Analiza prezintă calculele greșite pe care generalii le-au comis și care au marcat soarta Marelui Război, chiar în toiul confruntărilor militare, mai exact în intervalul 1915-1916.

Materialul explică faptul că intrarea României în Război de partea Antantei, în iunie 1916, a coincis cu desfășurarea Ofensivei Brusilov, în Galiția, prin care armata țaristă a urmărit să recucerească teritoriile ocupate în 1915 de armata Puterilor Centrale. Succesul operațiunii a convins România să intre în război de partea Antantei.

O primă consecință a operațiunii a fost întreuperea atacului de la Verdun de către forțele germane și comasarea de trupe pe frontul de est.

În acest context, Romania nu se putea baza decât pe trupele țariste sleite de puteri pentru a respinge invazia austro-ungară.

Așa se explică de ce România a căzut rapid pradă în mâinile puterilor centrale și odată cu ea imensele rezerve de petrol si de grâne.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Citeşte mai multe despre:   primul razboi