Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată de vaccinare în rândul persoanelor vârstnice

România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată de vaccinare în rândul persoanelor vârstnice

Un articol de: George Lupu - 15 Sep 2020, 17:02
România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată de vaccinare în rândul persoanelor vârstnice Eveniment

România se numără printre statele în care persoanele vârstnice se vaccinează cel mai puțin. Mai exact doar 20% dintre persoanele vârstnice din România se vaccinează anual împotriva gripei sezoniere, mult sub media UE care situează la 41%, potrivit datelor Eurostat.

 

Rata de vaccinare în rândul persoanelor vârstice din România se situează la un nivel scăzut

 

Marea Britanie este statul european cu cea mai mare rată de vaccinare în rândul persoanelor vârstnice, cu peste 70%, în timp ce Irlanda este statul membru al UE care stă cel mai bine la acest capitol, cu 68%.

Dintre cele 23 de state membre pentru care sunt disponibile date recente, cele mai multe persoane care s-au vaccinat de gripa sezonieră au fost din Irlanda, unde aproape 7 din 10 persoane cu vârsta de peste 65 de ani (69%) au fost vaccinate, urmată de Olanda (63%), Portugalia (61%, date 2017) și Belgia (59%). Deși mai mic în Franța, Italia și Spania, procentul tot depășește 50%.

Dintre țările mari ale Uniunii, doar Germania (35%) are un procent mai mic de 50% al vârstnicilor care se vaccinează împotriva gripei sezoniere.

 

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Campania de vaccinare pe punctul de a începe în România

 

Ministerul Sănătății informează că au fost cumpărate 3 milioane de doze de vaccin gripal, iar 330 de mii de doze au fost deja distribuite. Acestea vor fi folosite pentru a vaccina într-o primă fază cu prioritate vârstnicii, copiii și bolnavii cronici. În acest an Ministerul Sănătății a achiziționat de două ori mai multe doze comparativ cu anul 2019.vaccin

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Ieri, Ministerul Sănătății a început distribuția primelor 330 de mii de doze pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației.

 

Citeşte mai multe despre:   vaccin gripal,   vaccin,   gripa