Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România se pregătește să întâmpine fluxul de imigranți: Guvernul crește alocaţia de hrană pentru imigranţi de la 3 lei pe zi la 10 lei, la fel ca suma alocată maidanezilor

România se pregătește să întâmpine fluxul de imigranți: Guvernul crește alocaţia de hrană pentru imigranţi de la 3 lei pe zi la 10 lei, la fel ca suma alocată maidanezilor

Un articol de: - 31 Aug 2015, 22:48
România se pregătește să întâmpine fluxul de imigranți: Guvernul crește alocaţia de hrană pentru imigranţi de la 3 lei pe zi la 10 lei, la fel ca suma alocată maidanezilor Foto: economica.net Eveniment

Guvernul din România se pregătește să întâmpine fluxul de imigranți cu care se confruntă întreaga Europă, modificând legislația referitoare la acordarea de azil pe teritoriul țării. Ministrul e Interne a emis o Hotărâre de Guvern ce prevede majorarea cheltuielilor pentru hrană, chirie și haine, informează bn24.ro.

Astfel, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului, „solicitantul de azil beneficiază, la cerere, de hrană în limita sumei de 10 lei/persoană/zi, de îmbrăcăminte în limita sumei de 67 lei/persoană/sezon vară şi de 100 lei/persoană/sezon iarnă şi de alte cheltuieli, în limita sumei de 6 lei/persoană/zi reprezentând cheltuieli cu transport local, servicii culturale, presă, servicii de reparaţii şi întreţinere, cheltuieli cu produse de igienă personală”.

În cazul în care solicitantul de azil prestează muncă în folosul comunității, atunci alocația de hrană crește cu 5 lei. În acest moment, potrivit normei aflate în vigoare, norma de hrană acordată imigranților este de 3 lei pe zi, mai puțin cu 7 lei decât suma alocată zilnic pentru norma de hrană a câinilor comunitari aflaţi în adăposturile speciale.

Potrivit notei de fundamentare a Hotărârii de Guvern, pentru întreținerea unui aziliant timp de 10 luni, statul a alocat suma de  4.967 lei, adică 1100 de euro, la care se adaugă cheltuilelile cu chiria, adică 450 de lei pe lună, şi pentru întreţinere, 120 de lei pe timp de vară şi 155 de lei pe timp de iarnă. În total 5.875 lei pentru fiecare azilant pe o perioadă de 10 luni.

Estimarea a fost făcută în funcție de numărul a 400 de solicitanți de azil din a doua jumătate a acestui an. În perioada 2016-2019, aprocimativ 1.200 de persoane au solicitat azil În România.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   Europa,   criza imigrantilor,   cheltuieli