Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România se unește cu Republica Moldova și Bucovina de Nord, dar pierde Transilvania: Totul într-o hartă a Europei pentru 2035 prezentată de media din Rusia (FOTO)

România se unește cu Republica Moldova și Bucovina de Nord, dar pierde Transilvania: Totul într-o hartă a Europei pentru 2035 prezentată de media din Rusia (FOTO)

Un articol de: - 12 Iun 2017, 12:32
România se unește cu Republica Moldova și Bucovina de Nord, dar pierde Transilvania: Totul într-o hartă a Europei pentru 2035 prezentată de media din Rusia (FOTO) Foto: Express Gazeta Eveniment

Aspirațiile expansioniste ale Rusiei par a fi confirmate de o hartă a Europei pentru viitor prezentată de presa rusă. 

"Express Gazeta", tabloid rus specializat în titluri senzaționaliste, au defilat cu această hartă încă de acum doi, iar acum aceasta este reluată de publicațiile internaționale pentru a arăta aspirațiile expansioniste ale lui Vladimir Putin.

Harta ar fi fost elaborată, susţineau jurnaliştii ruşi, de „experţi în geopolitică”, care însă nu sunt numiți, dar despre care se afirmă că ar fi folosit şi lucrări ale analiştilor Alvin Toffler, Zbignew Brzezinski şi Samuel Huntington, scrie Adevărul.

Principalul rol al hărții este de a agita spiritele în rândul naționaliști ruși și în rândul cetățenilor care sunt nemulțumiți de declinul Rusie și încă sunt melancolici după perioada Uniunii Sovietice.

Dacă este să ne uităm atent pe harta, se poate observa că România s-ar uni în viziunea rușilor cu Republica Moldova, dar fără Transnistria care revine Rusiei și astfel ajungem să avem graniță cu ei. De asemenea, România ar primi și nordul Bucovei, împreună cu orașul Cernăuți, dar în schimb Transilvania se duce către Ungaria.

Harta mai arată un succes al mișcărilor secesioniste din diverse regiuni europene. De exemplu, Scoția se va desprinde de Marea Britanie, la fel ca și Țara Bascilor și Catalunia de Spania, Italia în viziune acesti hărți se va rupe între Nord și Sud, în timp ce Alsacia, Lorena sau Piemond și-ar obține independența de Franța.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Transilvania,   Rusia,   Europa