Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | România sprijină Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei. Autoritățile vor livra medicamentele necesare peste graniță

CORONAVIRUS | România sprijină Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei. Autoritățile vor livra medicamentele necesare peste graniță

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Mar 2020, 09:45
CORONAVIRUS | România sprijină Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei. Autoritățile vor livra medicamentele necesare peste graniță Eveniment

Autoritățile române au hotărât să răspundă afirmativ solicitării formulate de Republica Moldova privind achiziționarea de medicamente necesare tratării infecțiilor respiratorii acute, în ciuda faptului că pe perioada pandemiei de coronavirus există o interdicție de export pentru dispozitive medicale şi materiale sanitare.

"Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății informează că autoritățile române vor da cursadresate pe canale diplomatice de către Republica Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Această masură este posibilă deoarece Ordinul Ministrului Sănătății 428/2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând dispozitivele medicale şi materialele sanitare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2, a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (Canamed) permite exceptarea livrării în afara teritoriului României a medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe.

Prin această măsură decisă de autoritățile române, România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova'', au transmis ministerele din România. 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   MAE,   Republica Moldova