Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România, țară de tranzit pentru imigranți: Un sirian plătește până la 10.000 de euro pentru a fi transportat din Turcia în Bulgaria sau România, iar de aici alți 30.000 -40.000 de euro, pentru a ajunge în unul din statele Europei de Vest

România, țară de tranzit pentru imigranți: Un sirian plătește până la 10.000 de euro pentru a fi transportat din Turcia în Bulgaria sau România, iar de aici alți 30.000 -40.000 de euro, pentru a ajunge în unul din statele Europei de Vest

Un articol de: - 03 Sep 2015, 13:41
România, țară de tranzit pentru imigranți: Un sirian plătește până la 10.000 de euro pentru a fi transportat din Turcia în Bulgaria sau România, iar de aici alți 30.000 -40.000 de euro, pentru a ajunge în unul din statele Europei de Vest Foto: adevarul.ro Eveniment

România a devenit o țară de tranzit pentru imigranții veniți din Africa sau Orientul Mijlociu. În acest caz, procurorii DIICOT împreună cu SRI și cu serviciile secrete din Germania au pornit o anchetă și au descoperit că două dintre cele trei rute folosite de refugiați trec  prin țara noastră.

Astfel, Badel Alias, zis „Feder” sau „Khider”, cetăţean german de origine irakiană, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în stare de arest preventiv, sub acuzația că a coordonat traficarea mai multor grupuri de migranți sirieni, în scopul trecerii frauduloase a frontierei din Bulgaria în România, pentru a ajunge în Ungaria, scrie Evenimentul Zilei.

Acesta, alături de cu colegul său de “afaceri”  Metin Karaca,reținut și acesta de autoritățile române, a organizat zeci de transporturi de migranți.

Un sirian plătește, în medie, între 5.000 și 10.000 de euro pentru a fi transportat din Turcia în Bulgaria sau România, iar de aici alți 30.000 -40.000 de euro, pentru a ajunge în unul din statele Europei de Vest, cu precădere Germania, Elveția, Norvegia sau Suedia.

Pe teritoriul României, gruparea Alias Badel - Karaca Metin era împărţită pe mai multe segmente, se arată într-un comunicat DIICOT.

● Primul segment, format din Khara Mohammed Mohammed, Mahmoud Omar şi Abdi Gali şi-au desfăşurat activitatea pe raza judeţelor Constanţa, Galaţi şi în Bucureşti. Aveau rolul de a prelua migranţii care intrau ilegal în România din Bulgaria, prin zonele Poliţiei de Frontieră Ostrov şi Poliţiei de Frontieră Giurgiu sau din Turcia, prin zona de competenţă a Gărzii de Coastă Constanţa - pe la frontiera externă cu Marea Neagră.

● Al doilea segment, format din 9 membri, şi-a desfăşurat activitatea pe raza judeţului Satu Mare, precum şi în statele de vest din Europa (Ungaria şi Austria). Sub coordonarea lui Khara Mohammed Mohammed, cei în cauză s-au ocupat cu preluarea migranţilor din Bucureşti, cu scoaterea ilegală a acestora prin zona Petea, judeţul Satu Mare, iar ulterior cu transportarea până în Viena-Austria.

● Al treilea segment al grupării, format din Constantin Teodor Murariu, Claudiu Panait Niţă şi Istvan Lovacszi, şi-a desfăşurat activitatea pe raza municipiului Timişoara.

● Al patrulea segment al grupării, format din cetăţenii români trimiși în judecată alături de Alias Badel.

O altă parte implicată în această infracțiune este Ibrahim Faysal. Acesta, ajutat de alți sirieni rezidenți în România, recruta șoferi și călăuze în țara noastră. În medie, românii primeau o sumă fixă: 100 de euro pentru șoferul care transporta migranți pe ruta București - Satu Mare, 100 de euro pentru fiecare șofer care transporta migranții pe ruta Ungaria - Austria (Viena) și 100 de euro pentru antemergător, persoana care semnala eventuale controale ale Poliției pe ruta România-Austria.

Gruparea, bine organizată, are ramnificații în toate țările de tranzit, pe ruta Siria-Germania: călăuze, cazare (moteluri sau locații private) și diverse mijloace de transport (autotrenuri, ambarcațiuni care au fost folosite pe Marea Neagră, microbuze, autoturisme).

O altă rețea de trafic de imigranți care a acționat chiar în august, luna trecută, ascundea refugiații care intrau ilegal în România întro zonă din jurul Capitalei plină cu muncitori. Așa cum au descoperit procurorii DIICOT, transfugii erau ascunși într-o mansardă a unei case, recent construită, din orașul Popești-Leordeni, zona din apropierea stației de metrou Dimitrie Leonida.

În luna aprilie, procurii DIICOT au pornit umărirea penală pentru o rețea care trafica imigranți, ai cărei membri erau bulgari și români. Este vorba de Rumen Radev, Bofdan Radev, Eduard Rînjea, Silvia Rînjea, Marian Sturza și Marian Caragea.Tariful pentru tranzitarea țării noastre era de 5.000 de euro, sumă care trebuia să fie achitată de fiecare „pasager”, așa cum au descoperit anchetatorii antimafie.

 

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   SRI,   DIICOT,   imigranti,   Siria