Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Românii din Siria, avertizați de Ministerul de Externe să părăsească țara cât mai repede

Românii din Siria, avertizați de Ministerul de Externe să părăsească țara cât mai repede

Un articol de: -
Foto: nytimes.com Eveniment

Românii aflaţi în Siria sunt sfătuiţi de Ministerul Afacerilor Externe să părăsească această ţară "cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale". 

Având în vedere că situaţia de pe întreg teritoriul Siriei a cunoscut o deteriorare majoră în ultima perioadă, Ministerul a reiterat recomandarea ca toţi cetăţenii români care se mai află în această ţară să o părăsească cât mai curând posibil. În plus, cetăţenii aflați în zona de conflict  sunt sfătuiţi să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate.

Conform deciziei Consiliului UE din iulie 2012 privind trecerea companiei de stat „Syrian Airlines” pe lista de sancţiuni a UE, singurele rute de evacuare ale cetăţenilor români din Siria sunt cele tereste, spre statele vecine, în primul rând spre Liban, apoi spre Iordania şi Turcia.

La această oră nu mai există nici o cursă directă către România, mai transmite ministerul.

Cetăţenii români sunt avertizaţi că există în continuare riscul ca autostrăzi importante (Tartous-Latakia, Latakia-Alep, Homs-Alep şi Damasc-Iordania) să fie temporar închise. Legăturile de comunicaţie în Siria pot suferi unele întreruperi sau limitări. Există, de asemenea, riscul de producere de atacuri teroriste în locuri publice. Cetăţenilor români care se află încă pe teritoriul acestui stat le este recomandat să evite în totalitate deplasările în localităţile Alep, Daraa, Deir Ezzour, Hama, Homs, Idleb şi Damasc.

Conaţionalii care ignoră avertismentele ministerului şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac "pe propria răspundere" şi "vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, avertizează autorităţile.

De la începutul conflictelor din Siria, misiunea diplomatică a repatriat, prin proceduri specifice, aproximativ 500 de cetăţeni.

În ceea ce priveşte numărul cetăţenilor români în R.A. Siriană, potrivit estimărilor misiunii diplomatice a României din această ţară, acesta se situează la aproximativ 12-14 000.

Citeşte mai multe despre:   siria,   ministerul de externe,   evacuare
 
 
 
Loading...