Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Să moară și capra vecinului" este expresia care ne defineşte. Un studiu arată că opt din 10 români sunt invidioşi (VIDEO)

"Să moară și capra vecinului" este expresia care ne defineşte. Un studiu arată că opt din 10 români sunt invidioşi (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 19:07
Eveniment

Cam 80% dintre românii adulţi sunt invidioși la locul de muncă. Ţintele sunt cei care muncesc mai puţin, dar câştigă mai mult, spun specialiştii, potrivit europafm.ro.

Astfel, 76% dintre români invidiază stilul de viață al cunoscuților, iar 48% dintre aceştia sunt geloşi pe faptul că apropiaţii lor au mai multe bunuri materiale.

Pe locul al treilea se află vacanţele. Cam 46% din români nu suportă faptul că prietenii îşi petrec vacanţele în locuri mai scumpe. Hainele scumpe şi bijuteriile scumpe trezesc imediat sentimentul de gelozie, cam la 21% din români.

Nici reușitele copiilor cunoscuților nu sunt neglijate, 16% dintre cei care au participat la interviu au spus  că au un sentiment de disconfort atunci când află de realizările copiilor altora. 

Şi telefoanele de ultimă generaţie pot trezi sentimente de invidie, pentru 11% dintre români. Nici tinerii nu se lasă mai prejos. Aceştia își compară realizările proprii cu cele ale celor din jur și devin invidioși atunci când se simt în inferioritate. 

Unul din cinci tineri resimte succesul altora ca pe o presiune neplăcută asupra lor înșiși. Comportamentul se regăsește mai frecvent în rândul utilizatorilor de rețele sociale, precum Facebook sau Instagram. Şi este mai pronunțat în rândul bărbaților tineri decât în rândul femeilor tinere.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.