Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Românii sunt printre campionii Europei la consumul de pâine

Românii sunt printre campionii Europei la consumul de pâine

Un articol de: B1 TV - 04 Aug 2013, 21:07
Românii sunt printre campionii Europei la consumul de pâine Eveniment

Românii se numără printre campionii Europei la consumul de pâine, conform ultimelor date ale Institutului Naţional de Statistică. Un român consumă zilnic peste 500 de grame de cereale, dintre care 400 de grame inseamnă o pâine. Asta în condiţiile în care nutriţioniştii recomandă maximum 6 felii pe zi. Gramajul ne situează peste media europeană.

Un român consumă zilnic: peste 500 de grame de cereale - aici intrând produsele de patiserie şi panificaţie, aproape 300 de grame de cartofi, 500 de grame de legume, peste 170 de grame de fructe si aproape 50 de grame de grăsimi, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, un calcul simplu arată că într-un an, un român mănâncă 200 de kilograme de pâine, aproape 100 de kilograme de cartofi, peste 70 de kilograme de legume, circa 60 de kilograme de fructe, şi 18 de grăsimi. În ceea ce priveşte carnea, cea de porc este preferata românilor, aceştia mâncând în fiecare an aproape 33 de kilograme, în timp ce peşte comsumă doar 4 kilograme.

Astfel, românii sunt departe de recomandările nutriţioniştilor care atrag atenţia că zilnic o persoană nu trebuie să consume mai mult de şase felii de pâine. Atunci când vine vorba despre tipul de pâine pe care ar trebui sa-l consumam, medicii recomanda grahamul.

Produsele de panificaţie rămân alimentul de bază şi în cazul celorlalti europeni. Datele ultimului Eurobarometru arată că un o persoana mănâncă zilnic 300 de grame de produse de panificaţie şi patiserie, 200 de grame de cartofi, şi peste 40 de grame de uleiuri şi grăsimi. La capitolul fructe, europenii mănâncă de aproape două ori mai multe portocale decât mere. Consumul de carne de porc este în medie, la nivelul Uniunii Europene, de 100 de grame, iar cel de carne de vită de 60 de grame.

Românii sunt printre campionii Europei la consumul de pâine
Embed:


Citeşte mai multe despre:   romani,   consum