Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Românii testați pozitiv pentru COVID-19, obligați să-și informeze medicul de familie asupra adresei unde se izolează

Românii testați pozitiv pentru COVID-19, obligați să-și informeze medicul de familie asupra adresei unde se izolează

Un articol de: Beatris Ionita - 28 Oct 2020, 20:38
Românii testați pozitiv pentru COVID-19, obligați să-și informeze medicul de familie asupra adresei unde se izolează Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM Eveniment

Începând de miercuri, 28 octombrie, toate persoanele diagnosticate cu virusul COVID-19 sunt obligate să îi comunice medicului de familie locul unde au decis să se izoleze, dacă nu se internează în spital. Reglementarea s-a modificat și pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare. Această categorie va putea să iasă din carantină după 14 zile fără să mai facă dovada vindecării cu un test negativ. 

 

Simptomele care dau suspiciunea de infectare cu COVID-19, pentru care trebuie anunțat medicul de familie

 

Orice persoană care prezintă unul dintre următoarele simptome trebuie să își informeaze imediat medicul de familie, chiar dacă nu au fost tesați, dar mai ales după aflarea rezultatului testului. 

Vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu, a explicat pentru stirileprotv.ro care sunt simptomele pentru care oamenii trebuie să apeleze la medicul de familie.

  • Orice simptom de infecţie a căilor respiratorii superioare
  • Respiraţie greoaie senzaţie de lipsa de aer
  • Febră
  • Tuse iritativă
  • Durere de cap
  • Dureri abdominale
  • Dureri în gât
  • Lipsa gustului şi a mirosului

În funcţie de gravitatea simptomelor şi de istoricul medical, medicul de familie stabilește carantina la domiciliu sau internarea in spital. Pacienţii fără simptome, dar care prezintă factori de risc, pot fi izolaţi în spitale la recomandarea medicului şi cu acordul acestora. În cazul acelora care nu sunt înscriși la cabinetul medicului de familie, monitorizarea va fi făcută de către Direcţia de Sănătate Publică.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   medic de familie,   simptome covid