Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Românul infectat cu coronavirus este din Argeș. Prefectul județului: ”Nu va fi adus în țară, ci va fi tratat la spitalul din Japonia în care a fost transportat după diagnosticare”

Românul infectat cu coronavirus este din Argeș. Prefectul județului: ”Nu va fi adus în țară, ci va fi tratat la spitalul din Japonia în care a fost transportat după diagnosticare”

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Feb 2020, 19:22
Eveniment

Românul infectat cu coronavirus pe nava de croazieră „Diamond Princess” este din județul Argeș, a anunțat prefectul județului, Emanuel Soare, citat de universulargesean.ro.

”Vă pot confirma că este din Argeș. Acesta nu va fi adus în țară, ci va fi tratat la spitalul din Japonia în care a fost transportat după diagnosticare”, a declarat Emanuel Soare pentru sursa citată. 

Cetățeanul român este unul dintre cei 17 conaționali (15 membri ai echipajului și 2 pasageri) de pe nava de crozieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokohama. 

Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, românul a fost scos de pe vas și transportat pentru tratament la un spital din Japonia specializat în astfel de situații.

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri)”, se arată într-un comunicat de presă al MAE. 

Potrivit aceleiași surse, alți 17 români se afla pe nava Westerdam care a fost primită joi într-un port din Cambodgia după ce anterior a fost refuzată de alte patru țări de frica răspândirii epidemiei de virus.

"În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români", mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.

La nivel mondial, peste 1.300 de persoane au murit din cauza coronavirusului, iar numărul total al infecțiilor a depășit 60.000. 
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Arges,   Japonia
 
Loading...