Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Romii din Galați trec Prutul pentru o viață mai bună: Au decis să emigreze în masă în Republica Moldova

Romii din Galați trec Prutul pentru o viață mai bună: Au decis să emigreze în masă în Republica Moldova

Un articol de: B1 TV - 08 Oct 2011, 12:02
Romii din Galați trec Prutul pentru o viață mai bună: Au decis să emigreze în masă în Republica Moldova Eveniment

Nici migraţia cetățenilor de etnie romă nu mai este ce-a fost. Sătui de ţările europene de unde sunt trimişi înapoi în țară cel puţin o dată pe an, romii au găsit o altă destinaţie pentru emigrat: Republica Moldova.

Aşa că peste 300 de cetăţeni români de etnie romă, au făcut coadă la Servicul de Paşapoarte din Galaţi.

Romii din Galați cred că moldovenii ar avea nevoie de lucrători în confecționarea de ceaune, căldări, alambicuri și tinichigerie pe case, așa că au decis să meargă în Republica Moldova să câștige un ban cinstit. 

Pentru a intra însă pe teritorul țării vecine au nevoie de pașapoarte, astfel că sute de cetățeni de etnie romă au luat cu asalt ghișeele din Galați unde se eliberează actele.

Oamenii se plâng că în țară au rămas fără slujbe, așa că merg peste hotare să câștige bani pentru a-și întreține familia.

Pentru început, îm Republica Moldova vor pleca doar bărbații. Romii promit că nu se va auzi de rău despre ei din Republica Moldova, pentru că ei sunt căldărari, meseriași și nu hoți și cerșetori ca cei din vestul Europei.

Sute de romi emigrază în Republica Moldova
Embed:Citeşte mai multe despre:   romi,   Republica Moldova