Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Romii din România, afaceri cu imigranții: "Îi îmbracă în haine țigănești pentru a-i deruta pe polițiștii unguri, apoi îi trec granița în Austria și Germania"

Romii din România, afaceri cu imigranții: "Îi îmbracă în haine țigănești pentru a-i deruta pe polițiștii unguri, apoi îi trec granița în Austria și Germania"

Un articol de: - 18 Sep 2015, 12:56
Romii din România, afaceri cu imigranții: "Îi îmbracă în haine țigănești pentru a-i deruta pe polițiștii unguri, apoi îi trec granița în Austria și Germania" Eveniment

Romii din Transilvania profită de pe urma crizei imigranților. Aceștia au trecut granița în Ungaria pentru a face afaceri cu refugiații blocați pe teritoriul maghiar din cauza gardurilor și restricțiilor impuse de premierul Viktor Orban.

Astfel, romii s-au gândit să îi îmbrace pe imigranți în haine țigănești pentru a-i deruta pe polițiștii ungari, ajutându-i în acest mod să treacă granița în Austria și chiar în Germania.

Preşedintele Asociaţiei Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu, s-a arătat revltat de inițiativa romilor din Ardeal. Acesta a semnalat public această situaţie deoarece nu doreşte ca România să fie, din nou, "catalogată în mod negativ din partea forurilor europene în ceea ce priveşte integrarea romilor".

"Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania atrag atenţia autorităţilor maghiare şi române asupra unor fapte care se petrec în cazul refugiaţilor aflaţi pe teritoriul Ungariei. Unele persoane refugiate arabe sunt ajutate să ajungă în Austria şi Germania de către romi din România, în schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta Poliţia ungară acestea sunt îmbrăcate în haine tradiţionale ţigăneşti. Semnalăm public situaţia autorităţile ungare şi române pentru a lua măsuri adecvate în aceste cazuri pe care le considerăm infracţiuni, deoarece nu dorim ca România să fie, din nou, catalogată în mod negativ din partea forurilor europene în ceea ce priveşte integrarea romilor", a spus Pascu pentru Mediafax.

Romii încasează pentru fiecare transport aproximativ 1.500 de euro/persoană.

 "Sunt maşini cu numere de România, iar pasagerii par toţi romi, iar poliţiştii unguri sau austrieci îi lasă să treacă fără probleme. Romii care profită de pe urma refugiaţilor încasează cam 1.500 de euro de la o persoană refugiată. Pentru copii nu se percepe niciun ban. Printre cetăţenii români care sunt arestaţi în prezent în Ungaria pentru trafic de fiinţe umane sunt şi unii de etnie romă”, a subliniat Aurel Pascu.

Citeşte mai multe despre:   romi,   tigani,   refugiati,   imigranti