Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Romii vor protocol de colaborare cu unul dintre candidații la Președinție: „Nu ne mai dăm votul pe un litru de ulei sau zahăr” (VIDEO)

Romii vor protocol de colaborare cu unul dintre candidații la Președinție: „Nu ne mai dăm votul pe un litru de ulei sau zahăr” (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Oct 2014, 13:54
Romii vor protocol de colaborare cu unul dintre candidații la Președinție: „Nu ne mai dăm votul pe un litru de ulei sau zahăr” (VIDEO) Eveniment

Romii nu-și mai dau votul pentru un litru de ulei, ci vor programe concrete pentru etnie. Fraţii Cioabă vor să încheie un protocol de colaborare cu unul dintre cei 14 candidaţi la preşedinţie, pe care să-l susţină în cursa pentru palatul Cotroceni. În schimbul voturilor, candidatul susţinut de comunitatea romă trebuie să le ofere garanţia unui loc de muncă, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru etnie.

Romii vor o ofertă serioasă din partea candidaţilor la Preşedinţie înainte de a decide pe care îl vor susţine.

„Am luat legătura cu liderii comunităților de romi din țară. Mi-au spus că nu mai vor să își dea votul pe un litru de ulei sau un kilogram de zahăr. Ei vor să își rezolve problemele comunității, cu votul lor. Și-au dat și ei seama că se înșală pe ei singuri, că își asigura traiul pentru o zi cu uleiul și apoi 4 ani de zile nu-i mai bagă nimeni în seamă. Știți că romii sunt mai șmecheri. O să lea ia pachetele și o să voteze cu cine vor e”, a declarat Daniel Cioabă, regele romilor din România.

Romii s-au săturat de promisiuni şi vor un protocol scris prin care candidatul susţinut de ei să se angajeze să rezolve problemele comunităţii din care fac parte. Membrii acestei etnii vor să-şi poată găsi un loc de muncă, asfalt şi apă curentă în localităţile unde trăiesc.

„Am încercat să iau legătura cu mai multe partide și să le solicităm un acord, un parteneriat în vederea susținerii candidatului lor la Președinție. Reprezentanții statului nu vor sa ia voturile noastre legal, ci prin fraudă, le e mai ușor să ducă o plasă și să ia voturile lor. O să pun în câteva localități camere de filmat ca să vedeți cum vin să fure voturile de la romi. Să vedem cine e mai josnic? Noi romii care suntem ectichetați ca hoți sau cei care ne învață să facem furturile acestea”, a spus la rândul său Dorin Cioabă.

Romii nu își mai dau votul pe un litru de ulei

Citeşte mai multe despre:   alegeri prezidentiale,   candidati