Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Romsilva susţine că nu a fost prejudiciată în dosarul retrocedărilor: Suntem administratorul, nu proprietarul pădurilor

Romsilva susţine că nu a fost prejudiciată în dosarul retrocedărilor: Suntem administratorul, nu proprietarul pădurilor

Un articol de: - 17 Oct 2014, 17:13
Romsilva susţine că nu a fost prejudiciată în dosarul retrocedărilor: Suntem administratorul, nu proprietarul pădurilor Foto: wall-street.ro Eveniment

Romsilva consideră că afirmaţia potrivit căreia, în dosarul retrocedărilor, ar fi fost prejudiciată cu circa 300 de milioane de euro este nefundamentată, în condiţiile în care regia este administratorul, nu proprietarul pădurilor statului.

"În mod cu totul nefundamentat și nelegal, în toate comunicatele de presă și în știrile mass-media, se face afirmația conform căreia 'Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a fost prejudiciată cu suma de cca. 300 milioane de euro', fără a se cunoaște faptul că Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul pădurilor statului. Reamintim, și cu acest prilej, că, în conformitate cu prevederile Constituției României, statul este reprezentat, inclusiv în instanță, de către Ministerul Finanțelor Publice", se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Romsilva îşi exprimă "convingerea fermă" că directorul general al Regiei, Adam Crăciunescu, care, "în anii anteriori, a îndeplinit cu succes, fără nici un fel de suspiciuni și funcția de secretar de stat pentru Păduri, va putea demonstra autorităților competente că și-a exercitat funcția actuală cu onestitate și competență managerială".

Tot despre directorul regiei, Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex" susţine că acesta, din mai 2012, când a fost numit director general al RNP Romsilva, "nu a făcut nicio presiune asupra consilierilor juridici şi nu a sugerat niciun moment că n-ar trebui să mai formulăm întâmpinări pentru apărarea proprietăţii publice a statului român şi să mai asigurăm prezenţa la termenele de judecată".

"Nu se poate spune că dl. Adam Crăciunescu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva ar fi luat măsuri împotriva intereselor RNP-Romsilva şi, implicit, împotriva intereselor statului cu privire la proprietatea publică", mai spun cei din Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex".

Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit procurorilor de la DNA Braşov care instrumentează dosarul retrocedărilor, prejudiciul creat Romsilva în această cauză este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

Citeşte mai multe despre:   paduri