Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rromii din Sibiu fac plângere la Guiness Book, pentru că nu pot intra în Cartea Recordurilor cu o mâncare tradițională

Rromii din Sibiu fac plângere la Guiness Book, pentru că nu pot intra în Cartea Recordurilor cu o mâncare tradițională

Un articol de: - 25 Iul 2012, 11:34
Rromii din Sibiu fac plângere la Guiness Book, pentru că nu pot intra în Cartea Recordurilor cu o mâncare tradițională Foto: adevarul.ro Eveniment

La începutul acestui an, rromii din Sibiu au gătit o tonă de șahaimas, mâncare tradițională țigănească, într-o tentativă de a intra în Cartea Recordurilor.

Recordul lor nu a fost, însă, omologat, deoarece nu există o categorie de “mâncare țigănească” în Cartea Recordurilor. Cel mult, tentativa ar fi putut fi încadatră la categoria “tocană”, caz în care rromii ar fi trebuit să gătească trei tone de șahaimas pentru a doborî actualul record, relatează Adevărul.

De două luni, rromii fac demersuri pentru a pregăti trei tone de șahaimas. Dar acum, au primit un nou răspuns din partea oficialilor de la Guiness Book, prin care li s-a spus că mancarea lor poate fi considerată supă vegetală. Recordul pe care ar trebui să îl doboare la această categorie este de 29 de tone.

Lucrul acesta i-a supărat pe rromii din Sibiu, care considerăcă sunt discriminați și că în niciun caz șahmaisul nu poate fi considerat supă. În plus, el doresc să își promoveze mâncarea tradițională prin intermediul Cărții Recordurilor.

Liderii comunității rrome din Sibiu au promis că vor merge ei înșiși la sediul Guinness Book, pentru a își căuta dreptatea. Ei au luat legătura și cu liderii rromi din Anglia, care le-au promis tot sprijinul în acest demers.

Șahaimasul se perpară folosind orez, slănină afumată și “condimente speciale,” a povestit Dorin Cioabă, prințul rromilor de la Sibiu.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu,   Cartea Recordurilor,   Londra,   Anglia