Compania Ryanair a dat ÎN JUDECATĂ operatorul Vola.ro. Motivele

Compania Ryanair a dat ÎN JUDECATĂ operatorul Vola.ro. Motivele
Sursă foto: Ryanair

Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair a dat în judecată Vola.ro, cel mai mare jucător online din turism pe plan local pe motiv că ar fi făcut rezervări de zbor fără permisiune, anunţă profit.ro.

Potrivit acuzaţiilor, Vola.ro ar fi preluat automat, în timp real şi fără acordul companiei Ryanair, date cu ajutorul unor programe speciale, ceea ce ar reprezenta o încălcare a drepturilor de proprietate. Ulterior, Vola ar fi rezervat curse, contra unui comision, interpunându-se astfel între pasageri și site-ul oficial Ryanair.

Potrivit unui manager de proiect de la Ryanair Labs, citat de profit.ro, un zbor pe ruta Dublin-Edinburgh ar fi fost rezervat prin Vola.ro pentru 53 de dolari, suma incluzând o taxă de 15 euro pentru serviciul Vola și o taxă adițională de 98 de cenți. În timp ce pe site-ul Ryanair aceeaşi cursă ar fi costat doar 37,02 de dolari.

De cealaltă parte însă, Vola.ro susține că nu a preluat și nu a folosit ilegal informații de pe site-ul operatorului aerian. Ci doar că s-a bazat pe informațiile oferite de compania Ryanair către terți de pe piața rezervărilor online şi cu care Vola ar avea propriile înțelegeri. Cu toate acestea, potrivit judecătoarei care se ocupă de caz, Vola nu a prezentat până acum copii după niciun acord cu jucători globali terți în baza cărora ar fi făcut aceste rezervări.

Avocații Vola.ro au contestat jurisdicția istanțelor irlandeze în acest caz și au cerut judecarea în România. Solicitarea a fost însă respinsă de instanţă irlandeză pe motiv ca că site-ul Ryanair este găzduit pe servere din Irlanda, iar drepturile de proprietate invocate de Ryanair au fost încălcate în această țară.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe