Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment S-a demonstrat științific: Cei mai necivilizaţi şoferii sunt cei de BMW sau Audi!

S-a demonstrat științific: Cei mai necivilizaţi şoferii sunt cei de BMW sau Audi!

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 12 Feb 2020, 13:10
S-a demonstrat științific: Cei mai necivilizaţi şoferii sunt cei de BMW sau Audi! Sursă foto: Facebook Eveniment

Vești proaste pentru șoferii de BMW sau Audi mai ales după mediatizarea incidentelor din trafic din ultima perioadă. Apărătorii vatmanilor sau a șoferilor de autobuz în incidentele care implicau șoferii de BMW pot aduce acum argumente științifice.

 

Un profesor de la Universitatea din Helsinki, specializat în sociologie psihologică, a condus un studiu prin care a încercat să afle de ce sunt mai necivilizaţi şoferii de BMW sau Audi, conform adevărul.ro care citează un studiu efectuat în Finlanda la Universitatea Helsinki.

 

“Am observat că șoferii care trec pe roșu, să nu acorde prioritate pietonilor și în general să conducă imprudent și cu viteză prea mare sunt cei care conduc mașini germane foarte rapide” spune Jan Erik Lönnqvist de la Universitatea din Helsinki.

 

 

Studiul a fost realizat pe 1.892 de cetăţeni finlandezi, proprietari de maşini, care au răspuns la întrebări despre despre modelul maşinii pe care o deţin, obiceiuri de consum, despre nivelul veniturilor, dar au fost strecurate şi întrebări care le-au explorat trăsăturile de caracter. Rezultatul studiului a relevat că oamenii egoişti, aroganţi, orgolioşi, încăpăţânaţi, dezagreabili şi lipsiţi de empatie au tendinţa să deţină un autoturism de „statut“, precum BMW, Audi sau Mercedes. „Aceste trăsături de personalitate explică dorinţa de a avea «proprietăţi de statut» şi aceleaşi trăsături explică de ce asemenea oameni încalcă regulile de circulaţie mai frecvent decât alţii“, a explicat profesorul Lönnqvist.

 L-au prins cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a zis doar o frază judecătorului şi l-a iertat de tot

Acesta mai spune că aceşti oameni se consideră superiori semenilor și vor să-şi arate supremaţia etalând proprietăţi scumpe chiar dacă nu și le permit din punct de vedere financiar.

 

 

Citeşte mai multe despre:   BMW,   Audi