Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment S-a deschis circulaţia pe al doilea pod al pasajului Mihai Bravu din București

S-a deschis circulaţia pe al doilea pod al pasajului Mihai Bravu din București

Un articol de: B1 TV - 28 Oct 2014, 16:54
S-a deschis circulaţia pe al doilea pod al pasajului Mihai Bravu din București Foto: zf.ro Eveniment

Al doilea pod al pasajului Mihai Bravu a fost deschis circulaţiei, după nouă luni de la începerea lucrărilor. Testele de rezistenţă au fost finalizate, aşa că primii şoferi au avut voie să traverseze pasajul. Podul, care a fost finalizat cu două luni înainte de termenul stabilit iniţial, rezolvă, spun reprezentanţii municipalităţii, problemele din trafic pentru patru mari cartiere şi scurtează timpul pe care şoferii îl petrec zilnic în trafic.

Șoferii care circulă dinspre nordul spre sudul Capitalei vor petrece în trafic cu câteva zeci de minute mai puțin, pentru că nu vor mai fi nevoiţi să tranziteze centrul oraşului. Pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de maşini şi va rezolva problemele de circulaţie din cartierele Berceni, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina.

Pasajul Mihai Bravu, spun reprezentanţii municipalităţii, va rezolva traversarea dificilă, pe de-o parte, a intersecţiei Mihai Bravu cu Văcăreşti şi pe de altă parte, a Dâmboviţei cu Splaiul Unirii.

Primul pod al pasajului, pe sensul de circulaţie Văcăreşti - Mihai Bravu, a fost finalizat în luna iulie a acestui an. Investiţia de la Pasajul Mihai Bravu a început însă în anul 2011, dar lucrările au fost oprite un an mai târziu, după ce firma Romstrade, deţinută de afaceristul Nelu Iordache, a intrat în insolvenţă. Municipalitatea a realizat o nouă licitaţie, iar timp de peste un an lucrările au fost îngheţate. Ulterior, au fost atribuite unui nou constructor, reprezentat de o firmă italiană care a a reuşit să finalizeze ambele poduri ale pasajului.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu