Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sabin Orcan: “I-am supărat rău de tot pe băieţii cu ochi albaştri. Nu, nu mă refer la Dan Tăpălagă (...) Oare câţi bani o fi încasat Hotnews din contractele de publicitate cu BNR?”

Sabin Orcan: “I-am supărat rău de tot pe băieţii cu ochi albaştri. Nu, nu mă refer la Dan Tăpălagă (...) Oare câţi bani o fi încasat Hotnews din contractele de publicitate cu BNR?”

Un articol de: - 19 Aug 2015, 15:50
Sabin Orcan: “I-am supărat rău de tot pe băieţii cu ochi albaştri. Nu, nu mă refer la Dan Tăpălagă (...) Oare câţi bani o fi încasat Hotnews din contractele de publicitate cu BNR?” Eveniment

Jurnalistul Sabin Orcan a lansat, începând din această săptămână,  în emisiunea x-Press, difuzată de B1 TV serialul de dezvăluiri “Lista fantomelor Securităţii”. Primul pe lista lui Orcan a fost guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (detalii AICI), iar în episodul al doilea au fost prezentate mărturii despre relaţiile “neortodoxe” ale fostului ministru Ilie Sârbu (detalii AICI). După difuzarea primului episod şi fără să aştepte continuarea serialului de dezvăluiri,  Dan Tăpălagă, de la site-ul Hotnews.ro, a publicat un articol în care susţine că acuzaţiile la adresa lui Mugur Isărescu, despre al cărui trecut recunoaşte că “are umbrele lui”, ar fi apărut doar pentru că guvernatorul BNR s-ar fi opus noului Cod fiscal. Replica lui Sabin Orcan, nu a întârziat să apară, în cadrul a două postări pe contul său de Facebook:

I-am supărat rău de tot pe băieții cu ochi albaștri... Nuuu, nu la Dan Tăpălagă mă refer! El e doar teleghidat. La mintea lui, l-am deconspirat pe Isărescu pentru că m-au pus Oancea, Ponta, Băsescu, Voiculescu, Ghiță etc. Ce mai, o conspirație generală! Deși, fie vorba între noi, la ce o să dezvălui diseară și în zilele următoare, s-ar putea să-și muște mânuțele cu care a scris textul ăsta mizerabil.

Până una-alta, remarc un paradox care ne arată logica precară a celor care gândesc doar în alb și negru. Dacă îl acuz pe Isărescu de colaborare cu Securitatea, o fac musai la comandă. Sau, mai grav, sunt de partea adversarilor săi politici, care sunt, nu-i așa, niște corupți și niște securiști ei înșiși. Dar dacă unii ca Tăpălagă sar să-i ia apărarea, ca la un semn, nu care cumva să-i bănuim că sunt acoperiți. Uite, îi fac o favoare: eu, spre deosebire de Cristoiu și de alții, nu-l cred acoperit. Eu cred că este cât se poate de descoperit!


P.S. Numai atât puteți, tovarășu' ofițer Mugurel? O amenințare cu proces și daune civile într-un articolaș de tip reacție rapidă? Brrr, tremur deja de frică...”, a scris, marţi, jurnalistul Sabin Orcan.

Miercuri, Sabin Orcan a revenit cu o nouă postare:

După ce ieri şi-a deşertat găleata cu fiere, acuzându-mă că fac jocurile lui Ponta când spun că Isărescu a fost ofiţer acoperit, azi marele deontolog Tăpălagă tace mâlc. Ai zice că a adormit în planton.

Niciun cuvinţel despre deconspirarea lui tata-socru. Nici măcar o ştire mică, la rubrica diverse.

Pe Ilie Sârbu, fost agent al Securităţii lui Ceauşescu, nu mai simte nevoia să-l apere. Nici pe ginerică Victor Ponta sau pe amicul Sebi Ghiţă, despre care am afirmat aseară răspicat că sunt "fantome" pe stil nou. Unul la SIE, celălalt la SRI.

Curat deontologie, să trăiţi!

P.S. O întrebare nevinovată: oare câţi bani o fi încasat Hotnews din contractele de publicitate cu B.N.R.? Sunt sigur că ele nu au influenţat cu nimic opiniile editorialiştilor care împart lumea în alb şi negru...

X-Press - Lista Fantomelor Securității
Citeşte mai multe despre:   Sabin Orcan,   dan tapalaga