Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Greva de la Electrolux a intrat în cea de-a şaptea săptămână. Bogdan Hossu: Suntem pregătiți să facem un proces de SABOTARE a companiei
Exclusiv online

Greva de la Electrolux a intrat în cea de-a şaptea săptămână. Bogdan Hossu: Suntem pregătiți să facem un proces de SABOTARE a companiei

Un articol de: Irina Mina - 16 Apr 2019, 10:33
Eveniment

EXCLUSIV ONLINE // Peste 400 de muncitori de la Electrolux din Satu Mare au intrat, luni, în cea de-a şaptea săptămână de grevă. În ajutorul acestora a venit și confederația Cartel Alfa, întrunită la Sinaia pentru a discuta despre situaţia de la Electrolux.

În acest context, Bogdan Hossu, liderul sindicatului Cartel Alfa, a declarat, pentru B1.ro, că sunt pregătiți să deruleze un proces de sabotare a companiei.

Acesta a mai declarat că situația de la Electrolux este disperată.

Situația de la Electrolux este disperată. Dintr-un anumit punct de vedere este de admirat sacrificiul pe care îl fac colegii noștri legată de lupta lor pentru drepturile pe care ar trebui sa le primească. Nu arată decât încă odată că angajatori care provin din state membre ale Uniunii Europene în statele noi europene se comportă în totală contradicție cu, dacă vreți, principiile economiei sociale de piață și în același timp cu elemente de responsabilitate socială p care trebuie să le aibă față de proprii lor angajați, pentru că un element important al tuturor tulburărilor actuale, mai ales acum, în ajun de alegeri europarlamentare, este tocmai pierderea din atenția principală a Comisiei Europene și a politicienilor de la nivel european, a problemei cetățeanului european, a problemei lucrătorului european care se confruntă, de fapt, cu o multitudine de incertitudini legate de viitorul său și al familiei sale.

Faptul că există discrepanțe majore, în sensul în care salariul mediu al muncitorilor reprezintă undeva în jur de 3.100 de lei, iar salariul mediu al celorlalte persoane din corpul TESA, care sunt cam 150 de persoane, reprezintă cam 15.000 de lei și angajatorul vrea în continuare să aplice sistemul de creștere salarială procentual și nu prin valoare fixă, arată completa lipsă de responsabilitate a acestuia față de interesul unor condiții normale de viață pentru proprii săi lucrători. Pentru că evident 5% la nivelul de salariul mediu pentru salariați înseamnă că, de fapt, salariații vor lua cam 70 de lei pe net în plus, pe când, în același timp, cei cu salarii mari vor lua cel puțin 1000 de lei net, în plus, în structura respectivă”, a declarat Hossu.

Acesta a adăugat că sunt pregătiți de o sabotare a Electroluxului. Mai mult, în această situație, sindicatele din străinătate le sunt solidare.

Noi sperăm ca prin fenomenul de solidaritate, inclusiv exprimat de colegii noștri din sindicatele din străinătate, să convingem compania că suntem pregătiți, inclusiv cum nemții au făcut o sabotare a companiei Nokia în momentul în care au relocalizat, să facem tot un proces de sabotare și Electroluxului care arată o totală lipsă de responsabilitate față de cetățenii europeni”, a precizat Bogdan Hossu.

Reamintim că, în 2008, Nokia a hotărât închiderea unei mari uzine la Bochum, Germania, și relocarea ei. În acest context, o secție locală a Confederației sindicatelor germane a lansat un apel virulent la boicot.

Mai mult, ministrul pentru Protecția Consumatorului a spus, atunci, că va boicota telefoanele Nokia de către întregul său minister, după ce compania a refuzat să ramburseze subvențiile cerute pentru a se instala în Bochum, societatea considerând că și-a respectat angajamentele.

Cancelarul Angela Merkel a spus că acest boicot este "absolut de înțeles".

Citeşte mai multe despre:   Electrolux