Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SPECIALIȘTII sunt în ALERTĂ! Oltenia devine "SAHARA României"! Mii de hectare acoperite anual de DUNE

SPECIALIȘTII sunt în ALERTĂ! Oltenia devine "SAHARA României"! Mii de hectare acoperite anual de DUNE

Un articol de: - 10 Apr 2018, 12:35
SPECIALIȘTII sunt în ALERTĂ!  Oltenia devine "SAHARA României"! Mii de hectare acoperite anual de DUNE Eveniment

Specialiștii au tras un puternic semnal de alarmă în legătură cu efectele negative ale defrișărilor resimțite puternic în Sudul României.  Suprafețe extinse ar putea să devină, nu peste mult timp, peisaje demne de Africa de Nord, avertizează specialiștii.

Numai în Dolj sunt peste 100.000 de hectare în curs de aridizare, zonă cunoscută drept „Sahara Olteniei” - un triunghi, pe hartă, între Craiova, Calafat și Corabia. Iar specialiştii spun că dunele înaintează în fiecare an cu o mie de hectare, transmite digi24.ro.

În urmă cu cinci ani, specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM) trăgeau un semnal de alarmă cu privire la un scenariu sumbru.

 „Până la sfârșitul secolului, vom avea creșteri în jur de patru grade, în anotimpul de vară, și în jur de trei-patru grade, în anotimpul de iarnă. Creșterile vor fi mai mari în anotimpurile solstițiale decât în cele de tranziție, ne arată modelele. Și aceste creșteri de temperatură vor fi însoțite de diminuarea precipitațiilor în sezonul cald”, spunea Roxana Bojariu, climatolog al ANM.

Citeşte mai multe despre:   Oltenia,   Sahara