Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicii pregătesc proteste, Viorica Dăncilă anunţă doar şedinţe şi discuţii privind problemele din sănătate (VIDEO)

Medicii pregătesc proteste, Viorica Dăncilă anunţă doar şedinţe şi discuţii privind problemele din sănătate (VIDEO)

Un articol de: - 24 Apr 2018, 12:42
Medicii pregătesc proteste, Viorica Dăncilă anunţă doar şedinţe şi discuţii privind problemele din sănătate (VIDEO) Eveniment

În şedinţa de guvern de marţi, Viorica Dăncilă a anunţat că în urma întâlnirii cu managerii de spital privind probleme cu salarizarea, sporurilor, dar şi ale situaţii din sistem s-a decis constituirea unui grup de lucru care să trateze probleme semnalate în întâlnirea de luni.

"Domeniul sănătăţii este un domeniu prioritar pentru Guvern. La 1 martie au crescut toate salariile medicilor, am intrat pe grilă din 2022, dar încă au fost semnalate situaţii privind personalul din sitemul sanitar. Am hotărât formarea unui grup de lucru care să analizeze probeleme semnalate, format din reprezentanţi ai executivului, al spitalelor din cadrul Minsiterul Sănătăţii, managerii spitalelor din subordinea Consiilor Judeţene şi Consilii Locale, dar şi reprezentanţi ai spitalelor cu monospecializare.

Să analizăm fiecare situaţie în parte şi să venim cu răspunsuri concrete şi corecte care să fie aşteptate şi să se plieze pe realitatea din sănătate", a afirmat Viorica Dăncilă.

Aceste decizii vin în contextul în care reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că pe pe 26 aprilie vor organiza un miting în Capitală, pe 7 mai se vor afla în grevă de avertisment, iar dacă nu vor ajunge la un acord cu ministerul în privința salariilor, pe 11 mai va fi declanșată greva generală. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila