Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cât câştigă un militar român din Forţele pentru Operaţii Speciale care îşi riscă zilnic viaţa în Afganistan

Cât câştigă un militar român din Forţele pentru Operaţii Speciale care îşi riscă zilnic viaţa în Afganistan

Un articol de: B1.ro - 11 Sep 2018, 10:42
Cât câştigă un militar român din Forţele pentru Operaţii Speciale care îşi riscă zilnic viaţa în Afganistan Eveniment

Militarii români din Afganistan îşi riscă zilnic viaţa, dar veniturile pe care aceştia le primesc nu par pe măsura pericolelor la care se expun.
Ofiţerii Forţele pentru Operaţii Speciale care luptă, la propriu, de peste 15 ani în Afganistan, sunt răsplătiţi financiar cu solde multiplicate la care se adaugă diverse sporuri pentru operare în zonele de conflict. 

Concret, conform algoritmului pus la punct de Ministerul Apărării Naţionale, militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale primesc, pe perioada de misiune în Afganistan, un salariu mărit de 2,3 ori la care se mai adaugă în fiecare lună cel mult 2.820 de euro (diurna şi banii pentru legătura cu familia), scrie adevarul.ro. 

În ceea ce îi priveşte pe subofiţeri, conform acestui algoritm, un plutonier din Forţele pentru Operaţii Speciale primeşte lunar solda de 5.239 de lei, la care se adaugă 2.200 de euro, totalul apropându-se de 3.500 de euro lunar.  

La corpul ofiţerilor situaţia stă un pic mai bine. Astfel, un căpitan încasează lunar 7.238 de lei, la care se adaugă 2.820 de euro. Astfel, un căpitan încasează în fiercare lună peste 4.380 de euro.  

În cazul unui maior, câştigurile lunare sunt de 8.774 de lei, plus aceeaşi sumă de 2.820 de euro, rezultând un total de 4.715 euro.   

Nu în ultimul rând, un colonel va încasa lunar 13.857 de lei. La această sumă se adaugă diurna şi banii pentru legătura cu familia şi rezultă în final un total de peste 5.800 de euro.

Militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale participă la misiuni în Afganistan începând cu anul 2006. Din păcate, au fost şi pierderi. Pe timpul misiunilor din Afganistan, în cei 12 ani, au căzut la datorie cinci militari de elită din forţele pentru operaţii speciale, alţi 19 fiind răniţi.   

Citeşte mai multe despre:   Afganistan,   Fortele pentru Operatii Speciale