Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Parlamentarii iau în avans 16.000 de lei, profesorii, angajaţii M.A.I. şi pensionarii trebuie să aştepte până după Paşte

Parlamentarii iau în avans 16.000 de lei, profesorii, angajaţii M.A.I. şi pensionarii trebuie să aştepte până după Paşte

Un articol de: - 04 Apr 2018, 13:33
Eveniment

Diferenţa dintre lumea privilegiată a politicienilor şi lumea oamenilor de rând care trebuie să o ducă de pe o zi pe altă oferă un nou exemplu înainte de Paşte. Unul extrem de cinic!

În timp ce parlamentarii au primit miercuri în avans indemnizaţiile de cazare şi transport în valoare de circa 6.000 de lei, iar joi vor primi, tot în avans, indemnizaţia de 10.000 de lei, profesorii au fost înştiinţaţi că trebuie să aştepte până după sărbători pentru că Ministerul Educaţie nu a avut timp pentru întocmirea statelor de plată.

Asta în ciuda faptului că premierul Viorica Dăncilă spunea marţi că bugetarii vor primi toţi salariile în avans în această lună. Minciuna nu a ţinut însă nici 24 de ore, sindicaliştii din Educaţie anunţând imediat că profesorii, învăţătorii şi ceilalţi angajaţi din sistem nu îşi vor primii drepturile în avans.

Şi tot marţi, Viorica Dăncilă a anunţat că pensionarii nu își primesc pensiile înainte de Paște pentru că "este foarte greu să tipărim fluturașii de pensie".

Şi acest lucru vine chiar în ciuda faptului că banii există, precum afirmă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a precizat că ministerul său avea fondurile pentru plata avans, dar Ministerul de Educaţie a făcut ca profesorii să nu poată avea bani de Paşte.

Nici angajaţii din Ministerul Afacerilor Interne nu vor primi banii de salariu până de Paşte, ministerul anunţând că plata se va face pe 14 aprilie. (Detalii AICI)