Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Salariul Irinei Tănase în funcția de secretară a lui Liviu Dragnea

Salariul Irinei Tănase în funcția de secretară a lui Liviu Dragnea

Un articol de: Traian Avarvarei - 23 Iun 2020, 12:45
Salariul Irinei Tănase în funcția de secretară a lui Liviu Dragnea FOTO: Instagram: Irina Tănase Eveniment

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a revenit în atenția presei după ce a investit câteva sute de mii de euro în imobiliare. Tânăra în vârstă de 27 de ani și-a achiziționat la finele anului trecut un apartament lângă Casa Poporului din Capitală, dar și două terenuri cu ieșire la lac, în județul Ilfov. Irina Tănase a debutat în viața profesională în postura de secretară a fostului lider PSD, pe când acesta conducea Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu un salariu modest, care nu ar fi permis asemenea investiții.


 


 

Ce salariu avea Irina Tănase în funcția de secretară a lui Liviu Dragnea


 


 

Irinei Tănase îi merge ca pe roate, cel puțin din punct de vedere financiar, dar veniturile sale nu prea demonstrează că și-ar fi putut permite asemenea investiții. Rise Project arată că iubita lui Liviu Dragnea a investit de curând 350.000 de euro în câteva proprietăți. Este vorba despre un apartament de 260 de mii de euro situat aproape de Casa Poporului, pe care și l-a făcut cadou în decembrie 2019.

Este un apartament la parterul blocului interbelic cu patru etaje. Geamurile au fost de curând schimbate cu termopane maronii, iar acum muncitorii renovează noua locuință achiziționată de iubita lui Liviu Dragnea.

„Apartamentul, pe care a dat 260 de mii de euro, are 178 mp și un garaj de 47 de metri pătrați – cât o garsonieră mai mare. Atașat are și un teren proprietate exclusivă de 250 mp și alți 50 de mp în cotă indiviză. Locuința este într-un ansamblu de două clădiri vechi, la 1,4 km de Casa Poporului, într-un cartier de case din sectorul 4”, scrie Rise Project.

De asemenea, Irina Tănase a mai cumpărat  și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban în județul Ilfov. Mai exact, în satul Piscu, la aproximativ 40 de kilometri de București, lângă lacul Mănăstirii Țigănești.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

„Prima bucată, de 5000 de mp, a cumpărat-o în 5 martie 2019. Irina a plătit 60.000 de euro, din care 10.500 cash și 49.500 prin virament bancar. Ambele plăți au fost făcute în ziua semnării contractului”, scrie sursa citată.

În acest context amintim că Insula Belina și Brațul Pavel revin în administrarea statului, fără contractele cu TelDrum, după cum a anunțat premierul Ludovic Orban în data de 21 mai 2020. Insula Belina devenise proprietate privată a lui Dragnea, înainte să intre la pușcărie.

Liviu Dragnea mergea frecvent la pescuit pe Insula Belina


 


 

Declarația de avere a Irinei Tănase. Ce salariu primea de la Liviu Dragnea


 

 

În declarațiile de avere din acea perioadă, publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, a trecut doar salariile de bugetar și nu a menționat conturi bancare sau proprietăți. Un român cu salariu mediu ar avea nevoie de peste 45 de ani fără alte cheltuieli ca să strângă banii necesari achizițiilor Irinei. 

Irina Tănase este din Bucureşti. Ea a absolvit Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice.

Irina Tănase s-a făcut remarcată după ce a participat ca voluntar la organizarea Congresului PSD din 2013. La câteva luni după Congresul PSD din 2013, Irina Tănase a fost angajată ca secretar de cabinet la Ministerul Dezvoltării.

După opt luni, Irina a devenit asistenta lui Liviu Dragnea.

În declarația de avere din 3 decembrie 2015, Irina Tănase a menționat doar venitul obținut din funcția de consilier la cabinetul ministrului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice, condus de Liviu Dragnea, în valoare de 15 713 lei/ anual. Asta însemană circa 1.300 de lei/lunar.

Relația dintre cei doi s-a consolidat, iar anul următor a crescut și salariul tinerei.

În declarația de avere din 2016, Irina Tănase a menționat doar venitul anual de 24.122, obținut din salariul de la Ministerul Dezvoltării și a declarat că nu deține autoturisme și apartamente.

Iubita lui Dragnea ar mai fi lucrat anterior la Asesoft International, pe când era deținută de Sebastian Ghiță și Irina era studentă la facultate.


 


 

Mesajul transmis de Irina Tănase pe o rețea de socializare


 

 

În ziua în care Rise Project a făcut publice achizițiile Irinei Tănase, aceasta a transmis un mesaj cu subînțeles pe o rețea de socializare.

“Durere, dar n-o voi lăsa să se transforme în ură”, a fost mesajul transmis de iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase.

Și de Valentine's Day Irina Tănase a publicat un mesaj prin care își arăta suferința.

Mai precis, tânăra a distribuit o fotografie cu un mesaj în engleză: "Dacă m-ar întreba cineva cum arată iadul, aş răspunde: Este distanţa dintre două persoane care se iubesc".

Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, în luna mai 2019.


 

Citeşte mai multe despre:   Irina Tanase,   Liviu Dragnea